-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESBO atstovai skelbia pavojų: „Paliaubos Ukrainoje gali baigtis bet kurią akimirką“

Ukrainos vyriausybės ir prorusiškų separatistų pajėgos iš esmės paiso paliaubų rytinėje Ukrainoje, tačiau jos laikosi „ant plono“ ledo, ketvirtadienį pareiškė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojas, praėjus mėnesiui po abiejų konflikto pusių susitarimo dėl ugnies nutraukimo.
Ukrainos pajėgos
Ukrainos pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Paliaubų laikomasi maždaug išilgai kontaktinės linijos“ rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose, kai kuriose vietose tęsiasi susišaudymai, tačiau ne tokie intensyvūs, sakė specialios ESBO stebėjimo misijos Ukrainoje vadovo pavaduotojas Alexander'as Hugas.

Pavojingiausios vietos yra Šyrokynės miestelis, į rytus nuo Mariupolio uostamiesčio, ir rajonai aplink Donecko oro uostą, kalbėjo A.Hugas.

„Iš esmės gerai yra tai, kad daugiausia kovojama lengvaisiais ginklais ir mažesnio kalibro ginkluote, nes tai rodo, kad sunkioji ginkluotė yra iš tiesų atitraukta ir nėra naudojama taip dažnai“, – sakė jis Kijeve.

Pasak A.Hugo, ESBO stengiasi stebėti sunkiosios artilerijos atitraukimą, tačiau jų misijai kol kas trukdo abi šalys. Stebėtojai neturi viso ginklų inventoriaus ir negali laisvai pasiekti vietų, kur ginklai gali būti laikomi.

Todėl, sakė A.Hugas, „sąlyginis stabilumas šiuo metu laikosi ant plono ledo“, o sunkiosios ginkluotės sugrąžinimas į fronto liniją ilgai neužtruktų.

Ukrainos saugumo atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad nė vienas karys nebuvo sužeistas ir nežuvo per pastarąją parą – pirmą kartą per penkias paskutines dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius