-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 17 /19:40

„Ethiopian Airlines“ aviakatastrofos aukų laidotuvėse – tūkstančiai žmonių

Tūkstančiai žmonių Etiopijos sostinės Adis Abebos gatvėmis palydėjo 17 tuščių karstų, padengtų nacionalinėmis vėliavomis. Taip pradedama atsisveikinti su „Ethiopian Airlines“ aviakastrofos aukomis, rašo „The Guardian“.
„Ethiopian Airlines“ aviakatastrofos aukų laidotuvėse – tūkstančiai žmonių
„Ethiopian Airlines“ aviakatastrofos aukų laidotuvėse – tūkstančiai žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laidotuvių ceremonija prasidėjo dieną po to, kai pareigūnai 157 aukų šeimoms vietoj palaikų perdavė žemės pripildytus maišus, kadangi numatoma, jog palaikų atpažinimo procesas užtruks ilgai.

Aukų artimieji „The Guardian“ patvirtino gavę po kilogramą sveriantį maišą žemės iš lėktuvo sudužimo vietos. Nemažai artimuosius praradusių žmonių jau patys apsilankė dulkėtoje aviakastrofos vietoje netoli Adis Abebos.

Nelaimės metu žuvo 35 šalių piliečiai, įskaitant daug humanitarinę pagalbą teikiančių organizacijų darbuotojų, keliavusių į Kenijos sostinę Nairobį.

Elias Bilew žurnalistams sakė pastaruosius aštuonerius metus dirbęs su vienu iš jų – Sintayehu Shafi. „Jis buvo toks geras žmogus. Jis to nenusipelnė. Jis buvo visos šeimos ramstis“, – tikino E.Bilew.

„Negaliu pamiršti, kad ji paliko aštuonių mėnesių vaiką ir nebegrįžo“, – kalbėjo Meselech Petros. Jos sesuo Amma Tesfamariam nukritusiame orlaivyje dirbo skrydžių palydove.

Ši 28-erių moteris tądien dirbti neturėjo, tačiau pavadavo kolegą.

„Mums labai liūdna dėl to, kad mes neradome jokių jos palaikų“, – sakė Teshome Legesse, kurio 24-ių dukterėčia Ayantu Girma dirbo skrydžio palydove.

„Ethiopian Airlines“ yra didžiausias Afrikoje oro vežėjas ir daugeliu aspektų tarptautinį Etiopijos įvaizdį kuriantis prekės ženklas.

Žūtys šokiravo antrą pagal gyventojų skaičių Afrikoje turinčią valstybę, o į aukų laidotuves atvyko itin įvairūs žmonės.

„Visi esame Adomo ir Ievos vaikai, net jeigu mūsų odos spalva skiriasi“, – sakė į atsargą išėjęs policijos pareigūnas Seyoumas Kidanu.

Jis buvo apsirengęs uniformą su Etiopijos vėliavos spalvos juosta.

„Pasaulyje mirus nors vienam žmogui, sielvartaujame mes visi“, – teigė buvęs policininkas.

Kol draugai ir artimieji gedi, tyrėjai Paryžiuje vis dar dirba su lėktuvo „juodosiomis dėžėmis“. Jos buvo nusiųstos į Prancūziją, kadangi šios šalies aviacijos tyrimų tarnyba BEA turi išsamiai ekspertizei reikalingų įrankių.

VIDEO: „Ethiopian Airlines“ aviakatastrofos vietoje nesiliauja širdį draskančios artimųjų raudos

JAV Nacionalinės transporto saugumo tarnybos ekspertai ir lėktuvo gamintojas „Boeing“ taip pat dalyvauja tyrime.

Laineris, sekmadienį ryte pakilęs iš Adis Abebos skristi į Kenijos sostinę Nairobį, po šešių minučių nukrito ties Debre Zejito miestu, dar vadinamu Bišoftu, esančiu maždaug už 50 km į pietus nuo sostinės. Žuvo visi 149 lėktuvo keleiviai ir aštuoni įgulos nariai.

Vis labiau skubama ištirti šios katastrofos priežastis, šalims uždraudus eksploatuoti visus lėktuvus „Boeing 737 MAX 8“. Draudimai buvo paskelbti paaiškėjus, kad Etiopijoje sudužęs lėktuvas patyrė panašių problemų kaip Indonezijos bendrovės „Lion Air“ to paties modelio lėktuvas – jis spalio mėnesį irgi nukrito kelios minutės po pakilimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius