Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisijos pirmininkas ragina V.Putiną atkurti bendradarbiavimą saugumo srityje

Europos Komisijos pirmininkas Jean'as-Claude'as Junckeris antradienį paragino ketvirtai kadencijai perrinktą Vladimirą Putiną padėti atkurti žemyno bendradarbiavimą saugumo srityje, didėjant susirūpinimui dėl buvusio rusų šnipo apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje.
Jeanas Claude'as Junckeris Hamburge
Jeanas Claude'as Junckeris / „Scanpix“ nuotr.

„Visuomet įrodinėdavau, kad pozityvūs Europos Sąjungos ir Rusijos Federacijos santykiai yra itin svarbūs mūsų žemyno saugumui“, – sveikinimo laiške V.Putinui rašė J.C.Junckeris.

J.C.Junckeris: „Tikiuosi, kad pasinaudosite savo ketvirtąja kadencija siekiant šio tikslo. Visuomet būsiu šių pastangų partneris.“

„Mūsų bendras tikslas turėtų būti bendradarbiavimu (grindžiamos) paneuropinės saugumo tvarkos atkūrimas“, – sakoma laiške, kurį paskelbė J.C.Junckerio atstovas.

Europos Komisijos pirmininkas pridūrė: „Tikiuosi, kad pasinaudosite savo ketvirtąja kadencija siekiant šio tikslo. Visuomet būsiu šių pastangų partneris.“

J.C.Junckerio sveikinimo laiškas buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai ES užsienio reikalų ministrai išreiškė „besąlygišką solidarumą“ su Britanija jos ginče su Rusija.

Britų ministrė pirmininkė Theresa May sakė, kad jos vyriausybės nuomone, Rusija yra atsakinga už buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimą kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste.

„Europos Sąjunga itin rimtai vertina JK vyriausybės vertinimą, jog labai tikėtina, kad atsakinga Rusijos Federacija“, – sakoma ES užsienio reikalų ministrų pareiškime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Kremlius šiuos kaltinimus neigia ir reikalauja, kad Londonas arba pateiktų Rusijos dalyvavimo įrodymų, arba atsiprašytų.

ES šaltiniai sako, kad kai kurios valstybės, tarp jų – Graikija, nelabai norėjo daryti spaudimo Rusijai dėl šio incidento.

S.Skripalio apnuodijimas nervus paralyžiuojančia medžiaga turėtų būti aptartas per ketvirtadienį prasidėsiantį ES viršūnių susitikimą Briuselyje.

ES nerimas dėl Rusijos pastaraisiais metais vis didėjo, ypač – Maskvai 2014 metais aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius