Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10 /14:57

Europos Parlamentas pritarė pabėgėlių krizės valdymo planui

Europos Parlamentas ketvirtadienį triuškinama dauguma balsų pritarė Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio pasiūlytam planui, turinčiam palengvinti Europos Sąjungos pietinių valstybių naštą dėl pabėgėlių, daugiausiai atvykstančių iš Sirijos, antplūdžio.
Europos parlamentas
Europos parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europarlamentarai nubalsavo už rezoliuciją, kurioje reiškiamas palaikymas J.-C.Junckerio pasiūlymui perskirstyti 160 tūkst. prieglobsčio ieškančių žmonių iš Graikijos, Vengrijos ir Italijos, taip pat sukurti nuolatinį privalomų kvotų mechanizmą, toliau sprendžiant šią problemą.

Ši neįpareigojanti rezoliucija buvo priimta 432 balsais prieš 142, o 57 deputatai susilaikė.

„Europos Parlamento nariai pasveikino naują pasiūlymą skubos tvarka perkelti daugiau prieglobsčio ieškotojų iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos ir nuolatinį mechanizmą“, – sakoma Parlamento pranešime.

Rezoliucijoje raginama iš naujo svarstyti ES Dublino sutartį, reikalaujančią, kad pabėgėlių prašymai suteikti prieglobstį būtų nagrinėjami toje Bendrijos šalyje, į kurią jie pirmiausiai atvyko.

Deputatai pareiškė esantys „pasiruošę imtis kurti teisės aktų projektus, siekiant nustatyti ateičiai tvirtą migracijos ir prieglobsčio politiką“.

Europarlamentarai taip pat ragino ES išorės politikos vadovę Federicą Mogherini sušaukti tarptautinę konferenciją dėl pabėgėlių, „kad būtų nustatyta bendra pasaulinė humanitarinės pagalbos strategija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius