-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fergusoną toliau krečia neramumai: pašauti du policininkai

Misūrio mieste Fergusone du policininkai buvo pašauti ketvirtadienį paryčiais per protestus dėl policijos, kurios dauguma pareigūnų yra baltieji, elgesio su juodaodžiais, sudarančiais vietos gyventojų daugumą, pranešė vienas laikraštis.
Policija Fergusone
Policija Fergusone / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo dienraštis „St. Louis Post Dispatch“, abu pareigūnai buvo pašauti netoli policijos būstinės Sent Luiso priemiestyje, bet jų būklė kol kas nėra žinoma.

Incidento liudininkai sakė girdėję 2–4 šūvius, pridūrė laikraštis.

Vienas pareigūnas buvo pašautas į veidą, o kitas – į petį tuo metu, kai protesto, surengto prie Fergusono policijos nuovados, dalyviai jau skirstėsi, žurnalistams pasakojo Sent Luiso apygardos policijos vadovas Jonas Belmaras.

„Policijos pareigūnai ten stovėjo ir buvo pašauti tik dėl to, kad jie buvo policininkai“, – įvykio vietoje žurnalistams sakė J.Belmaras.

Jo cituojamas policijos šaltinis teigė, kad vienas nukentėjęs policininkas yra Sent Luiso apygardos pareigūnas, o kitas dirba miestelyje, esančiame netoli Fergusono.

Policija nebuvo įsitraukusi į susirėmimus su protestuotojais, susirinkusiais prie policijos nuovados, kai nuaidėjo šūviai, sakoma dienraščio pranešime.

Trečiadienį Fergusono policijos viršininkas paskelbė atsistatydinsiantis dėl JAV Teisingumo departamento ataskaitos, kritikuojančios pernai rugpjūtį šiame mieste įvykusį incidentą, kai baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Michaelą Browną.

Incidentas, kai baltaodis policininkas Darrenas Wilsonas nušovė M.Browną, išprovokavo virtinę piktų protestų ir nacionalinių debatų dėl rasių santykių ir policijos veiksmų.

D.Wilsonui kaltinimai dėl šio incidento nebuvo pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius