Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija sako sustabdžiusi per 1000 migrantų iš Turkijos

Atėnai pirmadienį apkaltino kontrabandininkus iš Turkijos bandymu atsiųsti į Graikijos salas per tūkstantį migrantų, laiveliais plaukusių Egėjo jūra, bet vėliau pastebėtų ir apgręžtų.
Migrantai
Migrantai / 123RF.com nuotr.

Graikijos jūrų reikalų ministras Janis Plakiotakis sakė, kad turkų kontrabandininkai per pastarąsias tris dienas Graikijos salose „bandė išlaipinti“ apie 1 130 pabėgėlių.

Graikų pareigūnai „per 24 atskirus incidentus apgręžė kontrabandininkų laivelius“, sakė ministras privačiai radijo stočiai „Real“.

Minimi migrantai bandė pasiekti Chijo, Koso, Lesbo, Rodo ir Samo salas, sakoma J.Plakiotakio ministerijos pranešime.

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad nė vienas šių laivelių neįplaukė į Graikijos vandenis ir kad „visus užsieniečius išgelbėjo turkų jūrų pareigūnai“.

Graikų pakrančių apsaugos tarnyba gerbdama tarptautinę teisę ėmėsi „visų tinkamų Graikijos ir Europos Sąjungos jūrų sienų veiksmingos apsaugos priemonių“, sakoma pranešime.

Pagalbos organizacijos ir žiniasklaida dažnai kaltina Atėnus organizuojant migrantų „nelegalų atstūmimą“, bet Graikija tai neigia.

Gegužę Graikija paskelbė neleidusi maždaug 600 migrantų patekti į savo vandenis iš Turkijos.

Šaltinis graikų Migracijos ministerijoje sakė, kad per pirmuosius keturis šių metų mėnesius į Graikiją bandė patekti kone 30 proc. daugiau prieglobsčio prašytojų, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

„Turkija ir toliau elgiasi kaip piratinė valstybė, pažeidinėjanti tarptautinę teisę ir kelianti pavojų nelaimingų žmonių gyvybėms“, – sakė J.Plakiotakis ir apkaltino Ankarą pro pirštus žiūrint į kontrabandininkų tinklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius