Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje areštuotas tėvynės išdavimu kaltinamas neonacių partijos parlamentaras

Graikijoje pirmadienį areštuotas neonacių partijos parlamentaras, slapstęsis nuo teisėsaugos pareigūnų, kuriems buvo pavesta jį sulaikyti dėl kaltinimų tėvynės išdavimu, susijusių su jo griežtu nepritarimu susitarimui su kaimynine Makedonija ginče dėl šios šalies pavadinimo.  
Constantinos Barbarousis
Constantinos Barbarousis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Constantinos Barbarousis iš iš neonacių partijos „Auksinė aušra“ ėmė slapstytis penktadienį, kai buvo išduotas jo arešto orderis.

Jis kaltinamas išdavyste dėl griežtų pareiškimų parlamente apie susitarimą tarp Skopjės ir Atėnų, pagal kurį naujas Makedonijos pavadinimas nuo šiol bus Šiaurės Makedonijos Respublika.

C.Barbarousis paragino armiją sulaikyti Graikijos prezidentą, ministrą pirmininką bei gynybos ministrą ir „nugabenti jų galvas“ prie Makedonijos sienos.

Šaltinis policijoje sakė, kad parlamentaras buvo sulaikytas vieno draugo namuose Atėnų priemiestyje, kur jis slapstėsi nuo penktadienio.

Skopjės ir Atėnų sudarytas susitarimas užbaigė beveik tris dešimtmečius tarp šalių rusenusį ginčą dėl buvusios Jugoslavijos respublikos pavadinimo. Graikija ginčijo kaimynės teisę naudoti savo pavadinimą, nes tai esą gali reikšti teritorines pretenzijas į Graikijos istorinį šiaurinį regioną, irgi vadinamą Makedonija.

Graikijoje jau daugiau nei dvejus metus vyksta „Auksinės aušros“ lyderių teismo procesas. Jie kaltinami vadovavimu nusikalstamam susivienijimui, siejamam su politiniu ir ksenofobiniu smurtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius