-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 06 /10:28

Indijos policija nušovė keturis grupinio išžaginimo įtariamuosius

Pietų Indijos Telanganos valstijoje policininkai penktadienį nušovė keturis vyrus, įtariamus jaunos moters išžaginimu ir nužudymu, pranešė pareigūnai.
Indijos policija nušovė keturis grupinio išžaginimo įtariamuosius
Indijos policija nušovė keturis grupinio išžaginimo įtariamuosius / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Indija Policija

Įtariamieji buvo nušauti maždaug 3 val. 30 min. ryto, sakė Haidarabado policijos pareigūnas Priya.

Kitas, anonimiškai kalbėjęs policijos pareigūnas nurodė, kad įtariamieji per apsilankymą nusikaltimo vietoje bandė pagriebti vieno policininko ginklą ir pabėgti.

Įtariamieji ten buvo nuvežti siekiant atkurti nusikaltimo eigą nuo išžaginimo iki aukos sudeginimo už kelių šimtų metrų, sakė trečias pareigūnas Shreedharanas.

Sudegintos 27 metų moters palaikus praėjusią savaitę požeminėje perėjoje rado praeivis. Moteris buvo dingusi ankstesnį vakarą.

Šis nusikaltimas sulaukė didelio atgarsio Indijoje ir išprovokavo protestus visoje šalyje.

Maždaug 300 žmonių penktadienį susirinko nusikaltimo vietoje Šadnagare, esančiame už maždaug valandos kelio į pietvakarius nuo Haidarabado. Jie gyrė policiją už tai, kad ji nušovė įtariamuosius, apipylė pareigūnus gėlėmis ir skandavo „Tegyvuoja policija“.

Tačiau žmogaus teisių gynėjai apkaltino valstijos vyriausybę naudojant „savavališką smurtą“, kad būtų išvengta atskaitingumo.

Policija Indijoje dažnai kaltinama nužudymais be teismo, siekiant apeiti teisinius procesus, dažnai – norint nuslėpti tyrimų klaidas ar numalšinti visuomenės pyktį.

„Tai absoliučiai nepriimtina“, – naujienų agentūrai AFP sakė teisininkė ir aktyvistė Vrinda Grover.

„Policijos atskaitingumas turi būti. Vietoje tyrimo ir baudžiamojo persekiojimo valstija žudo, kad nukreiptų visuomenės dėmesį ir išvengtų atskaitingumo“, – sakė ji.

Naujajame Delyje kai kurie stebėtojai taip pat smerkė policijos veiksmus.

„Tokio tipo teisingumas – netikras, – sakė organizacijos „All India Progressive Women's Association“ sekretorė Kavita Krishnan. – Šie nužudymai yra manevras siekiant nutildyti mūsų reikalavimus dėl vyriausybių, teismų ir policijos atskaitomybės, dėl orumo ir teisingumo moterims. Mes reikalaujame nuodugnaus tyrimo.“

Indijos valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) parlamentarė ir buvusi vyriausybės narė Maneka Gandhi apkaltino policiją paėmus teisingumą į savo rankas.

„Juos teismas vis tiek būtų pakoręs. Jei žudysi kaltinamuosius prieš deramą procesą, tai kokia prasmė laikyti teismus ir policiją?“ – klausė ji.

2017 metais Indijoje buvo pranešta apie daugiau kaip 33 tūkst. išžaginimų, rodo naujausi vyriausybės skaičiai. Ekspertai pažymi, kad iš tikrųjų pranešama tik apie labai mažą tokių nusikaltimų dalį.

Be to, dėl didžiulio neveiksmingoje Indijos teismų sistemoje susikaupusių bylų skaičiaus daugelis aukų metų metus laukia, kol jų užpuolikai bus nuteisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius