-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Indoneziją supurtė 7,6 balo žemės drebėjimas, kuris buvo juntamas ir Australijos šiaurėje

Indonezijoje stiprus žemės drebėjimas ankstį antradienį apgadino kaimo pastatus mažai apgyvendintoje salų grandinėje šalies rytuose, o taip pat buvo juntamas Australijos šiaurėje.
Įvykęs žemės drebėjimas apgadino dviejų mokyklų pastatus
Įvykęs žemės drebėjimas apgadino dviejų mokyklų pastatus / „Zuma press“/„Scanpix“

Indonezijos Tanimbaro salose ir Pietvakarių Molukų apygardoje buvo apgadinti dviejų mokyklų pastatai ir 124 namai, pranešė Nacionalinė nelaimių padarinių švelninimo agentūra.

Buvo pranešta tik apie vieną nukentėjusį asmenį.

„Vietos gyventojai nuo trijų iki penkių sekundžių jautė stiprų drebėjimą. Prasidėjus žemės drebėjimui kilo panika, todėl gyventojai išėjo iš namų“, – pranešime teigė agentūros vadovas Abdul Muhari.

7,6 balo stiprumo požeminio smūgio epicentras buvo Bandos jūroje, netoli Tanimbaro salų, turinčių apie 127 000 gyventojų.

Drebėjimas buvo juntamas keliuose regionuose, įskaitant Papua ir Rytų Nusa Tengaros provincijas, taip pat Australijos šiaurinėje dalyje.

Indonezijos meteorologijos, klimatologijos ir geofizikos agentūra paskelbė įspėjimą apie cunamio pavojų, kuris buvo atšauktas po trijų valandų.

„Remiantis keturių potvynių ir atoslūgių matuoklių stebėjimais aplink žemės drebėjimo židinį, nenustatyta jokių reikšmingų anomalijų ar jūros lygio pokyčių“, – teigė agentūros vadovė Dwikorita Karnawati.

JAV geologijos tarnyba pranešė, kad žemės drebėjimo epicentras buvo 105 km gylyje netoli Australijos šiaurinio pakraščio.

Gilesni žemės drebėjimai padaro mažiau žalos žemės paviršiuje, bet yra plačiau juntami.

Vyriausybinė agentūra „Geoscience Australia“ sakė sulaukusi pranešimų iš daugiau nei 1 000 žmonių Australijos šiaurėje, įskaitant Darvino miestą, kad jie pajuto žemės drebėjimą.

Jungtinis Australijos cunamių perspėjimo centras nurodė, kad drebėjimas nesukėlė cunamių pavojaus žemynui, saloms ir teritorijoms.

Australų dainininkė Vassy socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad tai buvo ilgiausias žemės drebėjimas, kokį jai yra tekę išgyventi.

„Vidury nakties išbėgome iš namų. Niekada nebuvau patyrusi taip ilgai trunkančio ir tokio stipraus žemės drebėjimo. Buvo ganėtinai baisu“, – teigė dainininkė.

Indonezija dažnai patiria seisminį ir vulkaninį aktyvumą, nes yra Ramiojo vandenyno „ugnies žiede“, kur susiduria tektoninės plokštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius