-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje po visą dieną trukusios gelbėjimo operacijos septynmetė rasta negyva

Septynerių metų indoneziečių mergaitė, dėl kurios visą dieną vyko gelbėjimo darbai, buvo rasta negyva, penktadienį naujienų agentūrai AFP pranešė gelbėtojai.
Gelbėjimo komanda tebeieško per žemės drebėjimą dingusių žmonių
Gelbėjimo komanda tebeieško per žemės drebėjimą dingusių žmonių / „AP“/„Scanpix“

Mergaitė atsidūrė po griuvėsiais per žemės drebėjimą Vakarų Javoje, nusinešusį 272 žmonių gyvybes. 5,6 balo stiprumo žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo Čiandžūro regione, sugriovė pastatų, sukėlė nuošliaužų.

Gelbėtojai rado mergaitės Ashikos Nur Fauziah, vadintos Cika, kūną po griuvėsiais labiausiai per pirmadienio drebėjimą nukentėjusiame Čiandžūro miesto rajone.

„Kūnas nedelsiant buvo perduotas šeimai. Šeima ją pasiėmė ir ji buvo palaidota“, – AFP sakė 28-erių vietos savanoris Jeksenas Kolibu.

„Šeimą ištiko isterija. Jie labai liūdėjo. Kūną priėmė jos motina“, – pridūrė jis.

Dešimtys gelbėtojų ketvirtadienį dirbo įvykio vietoje. Didžiąją laiko dalį jie kasimo įrankiais, plaktukais ir plikomis rankomis šalino nuolaužas. Sudėtinga gelbėjimo misija buvo pristabdyta nakties metu.

Pasak JKolibu, Cika buvo rasta po trimis betono sluoksniais.

Pagrindinė paieškos vieta buvo mergaitės močiutės namas, esantis kitoje gatvės pusėje priešais šeimos namus. Ten, mergaitės motinos manymu, Cika žaidė, kai įvyko žemės drebėjimas.

„Ji žaidė lauke, aš ruošiau maistą virtuvėje, ir staiga įvyko žemės drebėjimas, toks greitais, vos dvi sekundės, ir mano namas sugriuvo“, – ketvirtadienį įvykio vietoje AFP sakė jos 34-erių motina Imas Masfahitah.

„Kad ir kas nutiktų, stengsiuosi su tuo susitaikyti“, – pridūrė ji, verkdama ir laikydama dukros sandalus.

Trečiadienio vakarą po dramatiškos gelbėjimo operacijos buvo surastas gyvas šešiametis berniukas Azka, daugiau nei dvi dienas praleidęs po griuvėsiais be maisto ir vandens. Tai buvo vadinama „stebuklu“.

Šis įvykis buvo suteikęs vilčių Cikos šeimai.

„Motina turėjo daug vilčių. Azka išgyveno, o Cika – ne. Dėl to man liūdna“, – sakė J.Kolibu.

Prieš surandant septynmetę, valdžios institucijos pranešė, kad vis dar yra dingę 39 asmenys. Teigiama, kad gelbėjimo darbams toliau trukdė smarkus lietus ir galimų pakartotinių požeminių smūgių grėsmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius