Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezijoje šį mėnesį nuo nelegalaus alkoholio mirusių žmonių skaičius viršijo 100

Indonezijoje šį mėnesį nuo nelegalaus alkoholio mirusių žmonių skaičius viršijo 100, trečiadienį pranešė policija, kuri pažadėjo atnaujinti vajų prieš tokio alkoholio gamintojus ir platintojus.
Alkoholio surogato aukų skaičius perkopė šimtą.
Alkoholio surogato aukų skaičius perkopė šimtą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinės policijos viršininko pavaduotojas Muhammadas Syafruddinas sakė, kad daugiausiai žmonių šį mėnesį mirė Vakarų Javoje ir Džakartoje, bet taip pat buvo atvejų Pietų Kalimantane ir kituose regionuose.

„Nurodžiau visiems policijos viršininkams Indonezijoje sustabdyti tokius atvejus, nulis aukų ir tai reiškia (problemos) šaknų atskleidimą“, – žurnalistams sakė M. Syafruddinas.

Neaišku, koks bus griežtų priemonių veiksmingumas. Dėl didelių alkoholio mokesčių šioje musulmoniškoje šalyje išsiplėtojo neturtinguosius aprūpinanti juodoji rinka.

Aukų skaičius rodo, kad šalies bandymai suvaržyti teisėtą prekybą alkoholiu tikriausiai davė tragiškų priešingų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius