-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano generolas apkaltino Pakistaną remiant savižudžių sprogdintojų grupę

Irano revoliucinė gvardija apkaltino „Pakistano saugumo pajėgas“ parama trečiadienį įvykdytam mirtininko sprogdintojo išpuoliui, per kurį žuvo 27 kariai, šeštadienį paskelbė valstybinė televizija.
Generolas Mohammadas Ali Jafari
Generolas Mohammadas Ali Jafari / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pakistano vyriausybė, priėmusi šiuos antirevoliucionierius ir kelianti grėsmę islamui, žino, kur jie yra, taip pat kad jie yra palaikomi Pakistano saugumo pajėgų“, – pareiškė Revoliucinės gvardijos vadas generolas majoras Mohammadas Ali Jafari, kalbėdamas apie džihadistų grupę „Jaish al-Adl“ („Teisingumo armija“).

„Jei [Pakistano vyriausybė] jų nenubaus, imsimės atsako prieš šią antirevoliucinę jėgą, ir viskas, kas įvyks, bus Pakistano paramos jiems rezultatas“, – įspėjo jis.

Generolas šį pareiškimą padarė Isfahano mieste penktadienio vakarą, per atsisveikinimo su nužudytaisiais ceremoniją. Numatyta, kad laidotuvės vyks šeštadienį.

„Jaish al-Adl“ buvo įsteigta 2012 metais kaip sunitų ekstremistų grupuotės „Jundallah“ („Dievo kariai“), ankstesnį dešimtmetį vykdžiusios šalyje pražūtingą sukilimo kampaniją, kol pagaliau grupuotei buvo suduotas rimtas smūgis 2010 metais, kai Teheranas suėmė jos vadą Abdolmaleką Rigi ir įvykdė jam mirties bausmę, įpėdinė.

Per trečiadienio ataką sprogmenų prikrautas automobilis buvo detonuotas šalia autobuso, vežusio vieno Revoliucinės gvardijos dalinio karius su Pakistanu besiribojančioje ir neramumų krečiamoje Sistano ir Beludžistano provincijoje.

Šis išpuolis buvo vienas iš daugiausia Irano saugumo pajėgų narių gyvybių nusinešusi ataka pastaraisiais metais. Ji buvo įvykdyta po ilgiau nei savaitę trukusių Irano islamo revoliucijos, per kurią buvo nuverstas JAV remiamas šachas, 40-mečio sukakties iškilmių.

Generolas taip pat pareiškė, kad „reakcingos valstybės – Saudo Arabijos ir Emyratai – palaiko sąmokslus“, kurie, kariuomenės vado teigimu, vykdomi Izraelio ir Amerikos nurodymu.

„Būtinai imsimės atsakomųjų priemonių“, – pridūrė jis.

Mohammado Ali Jafari pareiškimas padarytas prieš dviejų dienų Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano vizitą, turintį prasidėti sekmadienį.

Irano aukščiausias lyderis ajatola Ali Khamenei susiejo atakos organizatorius su „kai kurių regioninių ir tarpregioninių šalių šnipinėjimo agentūromis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius