Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano žiniasklaida: Sirijoje sprogus bombai žuvo Revoliucinės gvardijos pulkininkas

Per savadarbės bombos sprogimą netoli Sirijos sostinės Damasko žuvo Irano Revoliucinės gvardijos pulkininkas, trečiadienį pranešė iraniečių žiniasklaida.
Irano revoliucinė gvardija
Irano revoliucinė gvardija / „AFP“/„Scanpix“

Dėl šio incidento Teheranas apkaltino savo nesutaikomą priešininką Izraelį.

„Pulkininkas Davoudas Jafari, vienas iš Irano karinių patarėjų Sirijoje, Gvardijos aviacijos ir kosmoso padalinio narys, žuvo nuo pakelėje padėtos savadarbės bombos“, – cituodama Gvardijos pranešimą paskelbė naujienų agentūra „Tasnim“.

Išplatintame pranešime rašoma, kad D.Jafari pirmadienį nužudė „sionistinio režimo bendrininkai“. Omenyje yra turimas Izraelis; su juo Iranas kariauja šešėlinį išpuolių, nužudymų ir sabotažo aktų karą.

Šiitiška respublika seniai remia pilietinio karo apimtos Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybę. Sirijos lyderį taip pat remia Libano šiitų judėjimo „Hizobollah“ karinis sparnas ir Rusijos pajėgos.

Teheranas tvirtina, kad Sirijoje nėra jokių jo karių, tik – Revoliucinės gvardijos karinių „patarėjų“.

„Tasnim“ pranešime žadama, kad „nusikalstamas sionistų režimas neabejotinai sulauks adekvataus atsako į šį nusikaltimą“.

Pastaraisiais mėnesiais Izraelis surengė kelias atakas Sirijoje.

Per vieną iš jų Sirijos sostinėje Damaske žuvo penki vyriausybinių pajėgų kariai. Per du kitus smūgius buvo smarkiai apgadintas antro pagal dydį šalies miesto Alepo oro uostas.

Kovo mėnesį Irano Revoliucinė gvardija pranešė, kad Izraelio atakos Sirijoje metu žuvo du aukšto rango karininiai, ir pagrasino keršyti už jų nužudymą.

Izraelis retai komentuoja savo karinius veiksmus Sirijoje, tačiau yra pripažinęs, kad nuo 2011-ųjų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, šioje šalyje sudavė šimtus oro ir raketų smūgių, tiek vyriausybinėms pozicijoms, tiek Irano remiamoms pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius