Sportas gyvai

Iš Rusijos sprunka tarnautojai: vien iš turnyro Kirgizijoje negrįžo apie dešimt futbolo sąjungos darbuotojų

„Nastojaščeje vremia“, remdamasis Rusijos leidiniu „Verstka“ rašo, kad dėl mobilizacijos Rusijos vyriausybės ir Maskvos pareigūnai bėga į užsienį. Kai kuriuose Maskvos savivaldybės biuro skyriuose trūksta 20-30 proc. darbuotojų. Pareigūnai išvyksta atostogų ir negrįžta, teigė laikraščio šaltiniai.
Mobilizacija Rusijoje
Mobilizacija Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistai taip pat teigia, kad iš turnyro Kirgizijoje negrįžo mažiausiai dešimt Rusijos futbolo sąjungos darbuotojų.

„Verstka“ vyriausioji redaktorė Lola Tagajeva interviu išsamiau papasakojo apie pabėgusius pareigūnus.

Pasak jos, stebint situaciją galime suprasti, kad jokių išlygų dėl mobilizacijos pareigūnams nėra. Žinoma, anot jos, kalbama ne apie aukštas pareigas užimančius pareigūnus, o įprastus valstybės tarnautojus.

„Suprantu, kad visi tiesiog paniškai bėga. Mūsų šaltinių teigimu, jie išvyksta ir apsimeta, kad toliau dirba nuotoliniu būdu. Tai tęsiasi tol, kol paaiškėja, kad asmuo negali atvykti į biurą, – pasakojo ji ir pridūrė:

Niekas net tinkamai neatsisveikina. Jie palieka neplautus puodelius [darbe]. Viskas gana chaotiška. Svarbiausia – pabėgti.“

Anot L.Tagajevos, darbuotojams išvykstant įstaigoje stringa darbai.

„Vyksta gana rimtas nykimo procesas. Todėl vieni yra pasirengę juos pridengti iki tam tikros ribos, kiti įbauginti ir atleisti. Visiškai skirtingos istorijos. Čia tvyro tam tikras chaosas. Manau, kad sistema elgiasi kaip įprasta – bando įbauginti ir grasinti“, – paklausta, ar nuotoliu bandantys dirbti ir apie vadovybės neinformavę darbuotojai nėra atleidžiami, sakė ji.

Pasak pašnekovės, dažniausiai išvyksta IT srityje dirbantys vyrai, tačiau jie – ne vieninteliai. Iš Rusijos išvažiuoja daugybė dokumentų valdymo specialistų, biurokratų. Dažniausiai nuo mobilizacijos slepiamasi Vidurio Azijos šalyse.

„Niekas nenori kovoti, žudyti ir būti nužudytas. Tai normali žmogaus savybė. Kitaip nei Rusijos kaimo gyventojai, biurų darbuotojai turi prieigą prie visų rūšių informacijos – ne tik prie televizijos. Jie supranta, kas vyksta.

Galbūt jie klaidingai manė, kad “jei dirbu valstybės tarnyboje, turiu likti, būsiu apsaugotas„. Ne, taip nėra. Mobilizuojami ir propagandinės žiniasklaidos darbuotojai“, – pasakojo L.Tagajeva.

15min primena, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu per televiziją transliuotame susitikime su prezidentu V.Putinu pareiškė, kad šalis per daugiau nei mėnesį mobilizavo 300 000 rezervistų, kurie prisijungė prie Maskvos vykdomo karo Ukrainoje. Anot jo, planuotas skaičius pasiektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius