Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ tvirtina Libijoje nupjovusi galvas vienuolikai žmonių

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už trečiadienį įvykdytą išpuolį Libijoje, per kurį viename patikros poste buvo nupjautos galvos mažiausiai 11 žmonių.
Libijos karys
Libijos karys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Toje užkardoje budėjo feldmaršalui Khalifai Haftarui pavaldžios Libijos nacionalinės armijos nariai.

Kh.Haftaro atstovas pulkininkas Ahmadas al Mesmari sakė, kad „buvo nukirstos galvos mažiausiai devyniems kariams ir dviem civiliams“. Džihadistai postą al Džufros regione maždaug 500 km į pietus nuo Tripolio užpuolė auštant.

Atsakomybę IS prisiėmė per savo propagandos kanalą „Amaq“. Grupuotė nurodė, kad jos kovotojai nukovė ar sužeidė „21 Haftaro milicijos narį“.

Libijoje chaosas viešpatauja nuo 2011 metų, kai per NATO paremtą revoliuciją buvo nušalintas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Gaddafi.

Šioje Šiaurės Afrikos valstybėje, kur dėl valdžios varžosi konkuruojančios administracijos ir dešimtys karinių grupuočių, įsitvirtino džihadistai, ginklų prekeiviai ir nelegalios migracijos organizatoriai.

Jungtinių Tautų remiamai Nacionalinės santarvės vyriausybei lojalios pajėgos gruodžio mėnesį išstūmė IS džihadistus iš jų bastiono Sirto Viduržemio jūros pakrantėje.

Nacionalinės santarvės vyriausybė tuo metu akcentavo, kad kova su islamistais nebaigta, nes ginkluotos grupės toliau persekioja iš Sirto pabėgusius IS narius.

Analitikai ir šaltiniai pajėgose sako, kad ši grupuotė ir toliau aktyviai veikia Libijoje, ypač pietinėje dykumoje, kur Nacionalinės santarvės vyriausybė nedaro beveik jokios įtakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius