Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ vaikams surengė Jordanijos lakūno sudeginimo medžiagos peržiūrą

Sirijos Alepo mieste buvo surengtas specialus kino seansas – vaikams buvo demonstruojama filmuota medžiaga, kaip „Islamo valstybės“ barbarai gyvą sudegino į nelaisvę paimtą Jordanijos lakūną, rašo „Newsweek“.
Berniukas egzekucijos medžiagos peržiūroje
Berniukas egzekucijos medžiagos peržiūroje / „SITE Intel Group“ nuotr.

Džihadistų grėsmės analizės organizacija „SITE Intel Group“ gavo vaizdo įrašą, kuriame – berniukai nuo 11 iki 14 metų amžiaus stebi kraupius vaizdus. Peržiūrą jiems surengė IS padalinys Rakoje. 

Vaizdo medžiaga – maždaug 5 minučių trukmės. Joje rodomi ir vaikų atsakymai, ką jie mano apie ką tik matytą lakūno egzekuciją. „Jeigu pilotas dabar čia būtų, aš pats jį sudeginčiau savo rankomis. Noriu sugauti lakūnus ir juos sudeginti“, – sakė vienas mažametis. 

Manoma, kad berniukas – iš IS kontroliuojamos mokyklos, kuriame vaikai mokomi specifinės islamo versijos, o kai kuriais atvejais – ir rengiami būti džihadistais.

2014 m. Jungtinės Tautos paskelbė, kad IS vaikus dažnai verčia stebėti egzekucijas Sirijoje. Vaikus IS džihadistai taip pat dažnai naudoja kaip pasiuntinius, kai kurie jų netgi tampa savižudžiais sprogdintojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius