Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ džihadistai Libijoje sprukdami nuo vyriausybės pajėgų šaudė ir saviškius

Libijos vyriausybę palaikančios pajėgos penktadienį įnirtingai kovėsi su grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais pastarųjų bastione Surte, iš kurio, anot Libijos vyriausybės atstovo, džihadistų vadai jau paspruko į dykumą piečiau šio uostamiesčio.
Mūšiai Surte
Mūšiai Surte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netrukus paskelbta, kad Libijos vienybės vyriausybę palaikančios ginkluotosios pajėgos užėmė uostą Surto mieste, o džihadistai esą apsupti miesto centre.

Vyriausybės karinių pajėgų atstovas Rida Issa sakė naujienų agentūrai AFP, kad iš IS džihadistų atkovota ir gyvenvietė, esanti į rytus nuo Surto.

Surto kareivinėse rasta negyvų IS kovotojų surakintomis rankomis ir nušautų į galvą. Tai tikriausiai buvo „pabėgti norėję kovotojai“.

Brigados generolas Mohammedas al-Ghasri dar patvirtino, kad šiose kovose su IS džihadistais vyriausybės pajėgas remia užsienio kariniai ekspertai, tarp kurių yra amerikiečių ir britų.

„Britanijos ir JAV ekspertai padeda mums logistika ir žvalgyba kovoje su „Daesh“ mirtininkais bei taktiniu ir strateginiu planavimu“, – sakė jis naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Pasak M.Al-Ghasri, priminė žvalgyba rodo, kad aukščiausi grupuotės vadai paspruko į dykumą, bet dauguma kovotojų tebėra miesto centre.

Anksčiau vienas kariškių atstovas ryšiams su žiniasklaida Ahmedas Hadiya sakė, kad Surto kareivinėse rasta negyvų IS kovotojų surakintomis rankomis ir nušautų į galvą. Pasak jo, tokių lavonų rasta mažiausiai šeši, ir tai tikriausiai buvo „pabėgti norėję kovotojai“.

A.Hadiya tvirtino, kad Surto puolimas artėja prie „lemiamo etapo“, ir kad IS kovotojai yra įsitvirtinę plačiame suvažiavimų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius