-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolį Briuselyje išgyvenęs vyras: pamačiau, kad nėra dalies mano klubo

Sebastienas Bellinas pats nesuvokia, kaip išgyveno Briuselio išpuolį.
Sebastienas Bellinas
Sebastienas Bellinas / „Twitter“ nuotr.

„Viskas byloja apie tai, kad neturėjau jo išgyventi. Viskas – vien kraujo kiekis, kurio netekau“, – sakė jis. 

Kalbėdamas su CNN Briuselio ligoninėje, kurioje pamažu atgauna jėgas, Bellinas prisiminė košmariškas akimirkas po sprogimų, praėjusią savaitę nugriaudėjusių Belgijos sostinės oro uoste. 

Vos sulaukęs palinkėjimo „gero skrydžio“, Bellinas sako išgirdęs kai ką kur kas baisesnio: šalia sprogo bomba. 

Bellinas yra buvęs Belgijos rinktinės narys. Netrukus po sprogimo Ostendės „Telenet“ klubas išplatino sužeisto vyriškio nuotrauką, kurioje vėliau atpažintas 37-erių S.Bellinas. Nuotraukoje jis gulėjo kraujo klane. 

Kai nugriaudėjo sprogimas, jis pasileido bėgti, tačiau netrukus pajuto, kad visai pakirto kojas. „Pirmas dalykas, kurį pamenu pamatęs – nebuvo dalies mano klubo“, – prisiminė sprogimą išgyvenęs vyras. „Atrodė, kad kažkas būtų padaręs skylę manyje“, – pridūrė jis. 

Buvusiam Belgijos rinktinės nariui pagelbėjo nepažįstamasis. Jo kojas geradarys užkėlė ant lagamino, kad sustabdytų didžiulį kraujavimą, kol į įvykio vietą atvyks medikai. Iš skausmo vyras šaukė, kol nepažįstamas tempė jį į saugesnę vietą. 

„Mano koja neklausė manęs“, – sakė Bellinas. „Turėjau ją tempti. Kol mane tempė už rankų, aš laikiau savo koją“, – prisiminė jis. 

Kaip skelbia CNN, netrukus jo žmona Sara savo telefone išvydo draugų žinutes, kuriose šie pranešė apie siaubingą įvykį. Ji taip pat suprato, kad jos vyras nieko jai nerašė jau keletą valandų. 

„Aš pamačiau žinutę iš draugės, ji parašė kažką panašaus į tai: „Mes su tavimi, jei tau mūsų reikės... Mes mintimis su tavimi“. O aš pagalvojau, kodėl ji man tai rašo? Ką tai reiškia?“, – prisiminė baisų momentą moteris. 

Bellino žmonos žinutė socialiniame tinkle

Žmonės, pažinoję jos vyrą, ėmė jai skambinti. 

„Kodėl išgyvenau“? 

Bellino laukia mėnesiai invalido vežimėlyje – ilga reabilitacija, kad jis vėl galėtų vaikščioti. Tačiau jis apsuptas meilės. 

Šeimos nuotraukos, piešiniai ir jo vaikų linkėjimai atsigauti iškabinti ant ligoninės palatos sienos. 

Pats Bellinas kelia sau svarbius klausimus. „Pirmas noras buvo išgyventi. Išgyvenus sukosi mintis, kaip išsaugoti koją“, – kalbėjo jis. Galiausiai jam kilo klausimas, kaip jis išgyveno. 

Koordinuoti išpuoliai Briuselio oro uoste ir metro nusinešė 35 gyvybes. 

„Nesijauti blogai. Aš didžiuojuosi, kad per tai galėjau pereiti“, – prisipažino jis. „Bet kodėl aš tai išgyvenau, o kitiems nepavyko?“ – retoriškai klausė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius