Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolis Londone: įtariamasis emigravo iš Norvegijos būdamas 5-erių

Peiliu ginkluotas 19-metis trečiadienio naktį vienoje iš centrinio Londono aikščių peiliu sužalojo penkis žmones ir nužudė vieną moterį. Paaiškėjo, kad išpuolis įvykdytas tą pačią dieną, kai mieste buvo padidintos antiteroristinių išpuolių būrio pajėgos. Įtariamasis suimtas ir jam pateikti kaltinimai žmogžudyste.
Per išpuolį Londone nužudyta moteris
Per išpuolį Londone nužudyta moteris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Į Russelo aikštę pareigūnai buvo iškviesti 22:30 vietos laiku. Sužeistieji ir užpuolikas buvo išgabenti į ligoninę.

Londono policijos komisaro pavaduotojo Marko Rowley teigimu, sulaikytasis yra iš Somalio kilęs Norvegijos pilietis. Jaunas vyras emigravo iš Norvegijos 2002-aisiais, kuomet buvo 5-erių metų. Suimtojo nužudyta moteris, pasak komisaro pavaduotojo, kilusi iš JAV.

Policija atlieka kratas su įtariamuoju susijusiuose butuose ir patvirtino, kad kol kas neaptikta jokių ženklų, galinčių susieti užpuoliką su radikalų organizacijomis. Komisaro pavaduotojo teigimu, išpuolis, greičiausiai, buvo neplanuotas, o aukos pasirinktos atsitiktinai.

Sulaikytasis yra iš Somalio kilęs Norvegijos pilietis.

Londono policijos komisaras seras Bernardas Hoganas-Howe'as išplatino pranešimą, kuriame neužsiminė apie teroristinio išpuolio galimybę. "Tyrimas vyksta itin sparčiai, pareigūnai dirbo visą naktį. Pabrėžiu, kad psichinė sveikatos būklė mūsų tyrime atlieka svarbiausią vaidmenį aiškinantis išpuolio motyvą", - kalbėjo komisaras.

Užpuolikas sužeidė tris vyrus ir dvi moteris, pranešama, kad jie kilę iš Jungtinės Karalystės, JAV, Izraelio ir Australijos. Trys iš sužeistųjų išleisti gydytis namuose, mat sužeisti nesunkiai, kiti du liko ligoninėje, jų būklė nepavojinga gyvybei. Skelbiama, kad ginkluoti pareigūnai į įvykio vietą atskubėjo per šešias minutes ir neiššovę nė vienos kulkos suėmė įtariamąjį.

Suprasti akimirksniu

  • Peiliu ginkluotas vyras Londono Russelo aikštėje rugpjūčio 3-iosios naktį užpuolė 6 praeivius.
  • Apie 60-ies metų moteris buvo subadyta mirtinai, dar 5 praeiviai sužeisti.
  • 19-metis įtariamasis suimtas ir apkaltintas žmogžudyste.
  • Daugybinius sužeidimus patyrė dvi moterys ir trys vyrai. Du sužeistieji dar gydomi ligoninėje, kiti išleisti namo.
  • Incidentą tirti padeda kovos su terorizmu pareigūnai, tačiau manoma, kad pagrindinis išpuolio faktorius yra psichinė įtariamojo būklė.
  • Londono meras Sadiq'as Khanas nutraukė atostogas ir patarė gyventojams nesibaiminti.

Ketvirtadienio ryte suimtasis užpuolikas iš ligoninės išvežtas į pietų Londono policijos komisariatą ir apkaltintas ne teroristiniu išpuoliu, o žmogžudyste. Liudininkų teigimu, suimant jauną vyrą šis garsiai rėkė, kol pareigūnai ragino jį sustoti. Manoma, kad toks jo elgesys paskatino ištirti psichinę jauno vyro būklę.

Po įvykio išplatintas metropoliteno policijos pranešimas spaudai vėliau buvo subtiliai pakeistas. Iš pradžių skelbta, kad „vykstant tyrimui teroristinio išpuolio galimybė neatmetama“, vėliau pareigūnai pranešė, jog „manoma, kad suimtasis turėjo psichikos sveikatos problemų, bet policija tebėra atvira kitiems galimiems motyvams“.

Suėmimo metu buvo panaudotas elektros šokas, tad vyrui prireikė medikų pagalbos. Po apžiūros suimtasis liko gydytis.

Ginkluoti pareigūnai į įvykio vietą atskubėjo per penkias minutes ir neiššovę nė vienos kulkos suėmė įtariamąjį.

Įvykį tiria žmogžudysčių ir sunkių nusikaltimų skyrius kartu su antiteroristinio būrio pareigūnais. Teroristinio išpuolio galimybė kol kas neatmesta. Šiuo metu apklausiami liudininkai, dauguma užtvarų aplink incidento vietą – pašalintos.

Metropoliteno policijos komisaro asistentas Markas Rowley'is prašė Londono gyventojų nebijoti: „Londoniečiai nubudę šį rytą išvydo padidėjusias gatvėse budinčių pareigūnų gretas. Taip pat pradėjo patruliuoti ginkluoti policininkai. Taip darome dėl atsargumo ir prašome gyventojų išlikti ramiems, pastabiems bei bendradarbiauti su mumis“.

Tą pačią dieną, trečiadienį, Londone buvo padidintos antiteroristinių išpuolių būrio pajėgos, į gatves patruliuoti išleisti keli šimtai pareigūnų.

Specialieji būriai taip pat padidinti bei apginkluoti.

Būrio pareigūnams skirti motociklai, kuriais jie greičiau gali pasiekti įvykio vietą bei išvengti gatvių spūsčių.

Londono meras Sadiqas Khanas nutraukė savo atostogas Italijoje ir grįžta į Londoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius