-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorija iš Danijos vis kraupesnė: žurnalistė povandeniniame laive buvo subadyta

Jau anksčiau skelbta, kad dano išradėjo Peterio Madseno, kurio savadarbiame povandeniniame laive žuvo švedė žurnalistė, kompiuteryje rasta šiurpių vaizdo įrašų. Dabar pranešama, kad žurnalistė Kim Wall buvo subadyta. Panašu, kad P.Madsenas nuo ilgos kalėjimo bausmės neišsisuks, rašo „The New York Times“.
Peteris Madsenas
Peteris Madsenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl P.Madseno aiškinimų, kaip K.Wall mirė jo povandeniniame laive – esą žurnalistei ant galvos užkrito liuko dangtis ir ją užmušė – kyla vis daugiau abejonių.

Mat aukos kūno skrodimas parodė, kad K.Wall buvo durta daugiau nei 14 kartų, daugiausia – į genitalijas.

Žurnalistės liemuo buvo rastas vienos salos netoli Kopenhagos pakrantėje, 11 dienų po to, kai ji nuvyko paimti interviu iš P.Madseno jo laive.

46-erių išradėjas iš pradžių muistėsi aiškindamas, kaip ir kodėl dingo 30-metė K.Wall, bet vėliau pareiškė, kad ant jos galvos užkrito liuko dangtis. Esą žurnalistė mirė, o tada P.Madsenas, puolęs į paniką, virve ištraukė jos kūną iš povandeninio laivo ir išmetė į jūrą.

„Ji nežuvo po kokio nors piktybinio poegio. Aš mačiau, kaip ji mirė nukrisdama“, – antradienį teismui, anot „Politiken“, teigė P.Madsenas.

Tokia versija iškart sukėlė abejonių, o Kopenhagos apygardos teisėja Anette Burko pareiškė, kad išradėjo pasakojimas „nėra pagrįstas“. Prokurorai mano, kad P.Madsenas supjaustė moters kūną dalimis ir tada išmetė jas į jūrą.

Išradėjui jau pakeisti kaltinimai – dabar jis kaltinamas tyčiniu nužudymu. P.Madseno sulaikymas pratęstas iki spalio 31 dienos.

Prokuroras Jakobas Buchas-Jepsenas teisme pateikė skrodimo ataskaitą, kurioje rašoma, kad K.Wall rankos ir kojos, greičiausiai ir galva, buvo nupjautos pjūklu. Be to, žurnalistei buvo keliolika kartų durta aštriu daiktu, daugiausia – į genitalijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Wall
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Wall

Jos DNR buvo rasta ant P.Madseno rankos, šnervių ir kaklo. Tiesa, skrodimas nepadėjo tiksliai nustatyti K.Wall mirties priežasties.

J.Buchas-Jepsenas: „Įrašai rodo, kad jis galėjo domėtis fetišu, kankinimais ir nužudymais. Klipai yra itin kraupūs, o moterys nufilmuotos užsienyje.“

Prokuroras taip pat teigė, kad policija P.Madseno kompiuteryje rado vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip kankinamos ir nužudomos moterys. Įrašuose nufilmuota, kaip gyvoms moterims nupjaunamos galvos. Pats P.Madsenas šių įrašų, regis, nepadarė.

„Įrašai rodo, kad jis galėjo domėtis fetišu, kankinimais ir nužudymais. Klipai yra itin kraupūs, o moterys nufilmuotos užsienyje“, – tvirtino J.Buchas-Jepsenas.

Išradėjas teismui aiškino, kad kompiuterio diskas, kuris buvo rastas jo dirbtuvėse, yra ne jo: „Visi daiktai, konfiskuoti mano laboratorijoje, nėra mano nuosavybė. Ten gyveno praktikantas, ten galėjo pateikti daugiau žmonių.“

„Scanpix“ nuotr./„Nautilus“ laivas
„Scanpix“ nuotr./„Nautilus“ laivas

Policijai jau ieškant dingusios K.Wall, povandeninis laivas staiga nuskendo. Neva išsigelbėjęs P.Madsenas pareigūnams aiškino, kad laivas sugedo, tačiau vėliau nustatyta, kad aparatas buvo nuskandintas specialiai.

Ši byla sulaukė susidomėjimo visame pasaulyje, o įtakingiausio Danijos dienraščio „Politiken“ vyriausiasis redaktorius rašė apie „labiausiai neįtikėtiną žmogžudystę Danijos istorijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius