Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje iki balandžio pabaigos pratęsiama dėl COVID-19 įvesta nepaprastoji padėtis

Italija nusprendė pratęsti dėl koronavirusinės infekcijos įvestą nepaprastąją padėtį iki balandžio pabaigos, trečiadienį pranešė laikraštis „Riformista“.
Roberto Speranza
Roberto Speranza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Padėčiai blogėjant visais atžvilgiais, turime imtis naujų, proporcingų priemonių. Vyriausybė mano, kad visų pirma būtina pratęsti iki balandžio 30-osios nepaprastosios padėties režimą, kurį iš pradžių planuota atšaukti sausio 31 dieną“, – pareiškė Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.

Visos Italijos teritorijos šiuo metu yra suskirstytos į „raudonąją“, „geltonąją“ ir „žaliąją“ zonas, priklausomai nuo epidemiologinės padėties rimtumo. Valdžia dabar mano, kad įmanoma įvesti ir vadinamąją „baltąją“ zoną.

Anot R.Speranzos, tokiose vietovėse reikėtų laikytis tik pagrindinių kovos su COVID-19 taisyklių – pavyzdžiui, dėvėti kaukes. Jis pažymėjo, kad „vargu ar ši zona atsiras artimiausiu metu, bet neprarandame vilties“.

R.Speranza trečiadienį pareiškė parlamente, kad šalyje prastėja epidemiologinė padėtis. Dėl šios priežasties vyriausybė gali uždrausti judėjimą tarp regionų ne tik „raudonojoje“, bet ir „geltonojoje“ zonoje.

Nuo epidemijos pradžios Italijoje užregistruota jau daugiau nei 2,3 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, beveik 80 tūkst. žmonių nuo šio užkrato mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius