Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos premjero posto siekiantis M.Salvini žada peržiūrėti savo poziciją dėl Rusijos

Į Italijos premjero postą taikantis Matteo Salvini sako, kad jis persvarstys savo prorusišką poziciją, jeigu bus įrodyta, kad Maskva prisidėjo prie buvusio dvigubo agento apnuodijimo.
Matteo Salvini
Matteo Salvini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Salvini, kurio euroskeptiška kraštutinių dešiniųjų „Šiaurės lyga“ (Lega Nord) yra palanki Rusijai, gana skeptiškai vertino galimybę, kad Maskva galėjo prisidėti prie Sergejaus Skripalio apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga Anglijoje.

Pasak jo, šiais laikais „mes matome ir girdime daug išgalvotų naujienų“, be to „2018 metais niekas neina nuodyti žmonių“.

Vis tik M.Salvini pridūrė, kad jeigu atsiradus „tvirtų įrodymų“, jog Rusija organizavo šią ataką, „mes pakeisime savo santykius“ su Rusija.

M.Salvini vadovaujama „Šiaurės Lyga“ yra didžiausia partija centro dešiniųjų koalicijoje, triumfavusioje per kovo 4 dienos rinkimus.

M.Salvini reikalauja, kad Europos Sąjunga panaikintų sankcijas Rusijai dėl Ukrainos. Trečiadienį jis pavadino šias sankcijas „ekonomine, geopolitine ir prekybine beprotyste“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius