Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Krante nušovė palestinietį

Izraelio pajėgos ketvirtadienį per reidą Vakarų Krante nušovė palestinietį, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.
Izraelio karinės pajėgos Palestinoje
Izraelio karinės pajėgos Palestinoje / „Zuma press“/„Scanpix“

Tai pirmas palestiniečių žūties per Izraelio ir palestiniečių konfliktą atvejis ketvirtadienį prasidėjus musulmonų šventajam Ramadano mėnesiui.

Kariuomenė nurodė, kad taikėsi į ginkluotą įtariamąjį.

25 metų Amiras Imadas Abu Khadija žuvo nuo „Izraelio okupacijos kulkų... per agresiją Tulkareme“, sakoma ministerijos pranešime.

Nurodoma, kad vyrui kulkos pataikė į galvą ir kojas.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad buvo surengtas reidas netoli Tulkaremo esančiame Šufos kaime ir kad ieškota A.I.Abu Khadijos, įtariamo dalyvavus keliuose incidentuose, kai buvo šaudoma į izraeliečius.

„Pajėgoms atvykus ir apsupus pastatą, ieškomas įtariamasis tame bute nusitaikė ginklu į pajėgas, o jos atsakė kovine ugnimi“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Vietos kovotojų grupė „Tulkaremo brigada“ sakė, kad A.I.Abu Khadija yra vienas jos „lyderių ir įkūrėjų“.

Vėliausias Izraelio reidas Vakarų Krante surengtas vos kelios dienos po Izraelio ir palestiniečių pareigūnų susitikimo Egipte, surengto siekiant mažinti įtampą ir suintensyvėjusį smurtą.

Nuo metų pradžios per konfliktą jau žuvo 87 palestiniečiai: suaugusieji ir vaikai, kovotojai ir civiliai. Per tą patį periodą žuvo 14 izraeliečių suaugusiųjų ir vaikų, civilių ir saugumo pajėgų narių, taip pat vienas civilis ukrainietis, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs duomenys.

Jungtinių Tautų specialusis koordinatorius Artimųjų Rytų taikos procesui Toras Wenneslandas trečiadienį sakė, kad Izraelio operacijos ir per jas kylantys susirėmimai nulėmė „stulbinamą žuvusių ir sužeistų palestiniečių skaičių“.

„Man labai neramu dėl intensyvėjančio smurto ciklo, galinčio pagilinti kruviną palestiniečių ir izraeliečių krizę“, – sakė jis JT Saugumo Taryboje. Jis taip pat pasmerkė išpuolius prieš izraeliečius.

Izraelis Vakarų Krantą okupavo per 1967 metų Šešių dienų karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius