Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė 3 palestiniečius – palestiniečių ministerija

Izraelio pajėgos ketvirtadienį auštant per reidą neramiame Džanino mieste okupuotame Vakarų Krante nušovė tris palestiniečius, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelis pastaraisiais mėnesiais intensyvino reidus Vakarų Kranto šiaurėje esančiame Džanine ir jo pabėgėlių stovykloje – palestiniečių kovotojų bastione.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra pranešė, kad ketvirtadienį tarp Džanino gyventojų ir Izraelio pajėgų kilo „konfrontacija ir smurtiniai susirėmimai“.

Džanino palestiniečių frakcijos paragino dalyvauti visuotiniame streike, taip išreiškiant gedulą dėl žuvusiųjų ir solidarumą su jų šeimomis.

Trečiadienį Izraelio kariai nušovė palestiniečių kovotoją, pradėjusį į juos šaudyti netoli Vakarų Kranto Ofros gyvenvietės.

Šiais metais Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje žuvo per 140 palestiniečių. – daugiausiai nuo 2006-ųjų. Izraelio armija nurodo, kad dauguma jų buvo kovotojai, tačiau žuvo ir protestuotojų bei kitų civilių.

Po pavasarį palestiniečių įvykdytos išpuolių prieš izraeliečius virtinės, kai žuvo 19 žmonių, kariuomenė Vakarų Krante nuolat vykdo reidus įtariamiesiems areštuoti. Kariškiai sako, kad taip siekia išardyti kovotojų tinklus ir užkirsti kelią būsimiems išpuoliams, bet palestiniečiai tvirtina, kad tokiais veiksmais įtvirtinama Izraelio okupacija ir kenkiama pačių palestiniečių saugumo pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius