-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante žuvo keturi palestiniečiai, sunkiai sužeista moteris

Izraelio kariai antradienį okupuotame Vakarų Krante nušovė tris palestiniečius, be to, buvo nukautas įtariamas užpuolikas, sunkiai sužeidęs moterį, pranešė palestiniečių ir Izraelio institucijos.
Izraelio karių nukautų palestiniečių laidotuvės
Izraelio karių nukautų palestiniečių laidotuvės / „Zuma press“/„Scanpix“

Izraeliečių kariuomenė patvirtino, kad kariai šaudė į „riaušininkus“, kurie per du atskirus susirėmimus Vakarų Krante naktį juos užpuolė.

Tuo metu per incidentą į šiaurę nuo Jeruzalės įtariamas užpuolikas automobiliu partrenkė 20 metų moterį. Ji patyrė galvos traumą, jos būklė sunki, pranešė medikai.

Izraelio sostinėje esanti ligoninė „Shaare Tzedek“ patvirtino, kad įtariamas užpuolikas buvo nukautas.

Šiais metais smurtas Vakarų Krante suintensyvėjo: per beveik kasdien rengiamus Izraelio kariuomenės reidus jau žuvo dešimtys palestiniečių kovotojų ir civilių. Tuo tarpu palestiniečių smurto taikiniais vis dažniau tampa žydų naujakuriai.

Nuo Izraelio ugnies Kafr Eine netoli Ramalos žuvo du broliai, o trečias vyras mirė nuo Izraelio karių paleistos kulkos į galvą Beit Umare, netoli neramaus Hebrono miesto, nurodė palestiniečių Sveikatos ministerija.

Komentuodama susirėmimą Beit Umare, Izraelio kariuomenė nurodė, kad pradėjo šaudyti į „riaušininkus“, kurie „mėtė akmenis ir savadarbius sprogstamuosius užtaisus į karius“, kai per „patruliavimo operaciją“ tame rajone įstrigo du automobiliai.

Tuo metu per „eilines“ naktimis vykdomas užduotis Kafr Eino apylinkėse „keli įtariamieji išprovokavo smurtines riaušes“, nurodė kariuomenė. „Įtariamieji svaidė į karius akmenis ir Molotovo kokteilius, o kariai atsakė riaušių vaikymo priemonėmis ir kovine ugnimi“, – nurodoma pranešime.

Taip pat kariuomenė pranešė apie „taranavimo išpuolį“ netoli Vakarų Kranto Migrono gyvenvietės.

Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad jos darbuotojai suteikė pagalbą „20-metei moteriai, patyrusiai sunkią galvos traumą per teroro išpuolį taranuojant automobiliu“ ir nuvežė ją į ligoninę „Shaare Tzedek“.

Moters tapatybė kol kas nenurodoma, tačiau ligoninės atstovas sakė, jog „visi požymiai rodo, kad ji yra izraelietė“.

Pirmadienį Jungtinių Tautų specialusis koordinatorius Vidurio Rytų taikos procesui Toras Wenneslandas įspėjo, kad padėtis Vakarų Krante „artėja prie virimo taško“.

JT skelbia, kad šiais metais Vakarų Krante žuvo daugiau kaip 125 palestiniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius