Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis po išpuolio Tel Avive uždraudė įvažiuoti visiems palestiniečiams

Izraelio armija penktadienį paskelbė, kad laikinai uždraudžia visiems palestiniečiams patekti į Izraelį, dar sustiprindama ir taip griežtus suvaržymus, kurie buvo įvesti po to, kai du palestiniečiai Tel Avive nušovė keturis izraeliečius.
Išpuolis Tel Avive
Išpuolis Tel Avive / „Scanpix“/AP nuotr.

„Atsižvelgiant į vyriausybės nurodymus ir esamos situacijos vertinimą, nuo šiandien palestiniečiai iš Gazos Ruožo ir Judėjos bei Samarijos (Vakarų Kranto, – red.) bus įleidžiami tik tais atvejais, kai tai bus būtina dėl gydymo ir humanitarinių priežasčių“, – naujienų agentūrai AFP sakė armijos atstovė spaudai.

Pasak jos, draudimas įvažiuoti į Izraelį galios iki sekmadienio vidurnakčio.

Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį sušaukė savo saugumo kabineto pasitarimą, po kurio paskelbė apie virtinę baudžiamųjų ir atgrasymo priemonių palestiniečių atžvilgiu.

Šių priemonių imtasi po trečiadienį dviejų ginkluotų palestiniečių surengto išpuolio populiarioje Tel Avivo pasilinksminimų vietoje, kuris buvo viena kruviniausių atakų per pastarąją smurto bangą.

Be kitų priemonių, vyriausybė paskelbė musulmonų šventojo Ramadano mėnesio laikotarpiui sustabdanti įvažiavimo leidimus 83 tūkst. palestiniečių. Neabejojama, kad šis žingsnis turėtų dar padidinti įtampą.

Vyriausybė taip pat pranešė, kad papildomai pasiųs šimtus karių į okupuotą Vakarų Krantą.

Naujai paskirtas gynybos ministras Avigdoras Liebermanas nurodė, kad nuo šiol palestiniečių, kurie žuvo vykdydami atakas, kūnai nebebus gražinami jų šeimoms, kad jos galėtų juos palaidoti.

Tokią politiką palaiko griežtojo kurso šalininkai, kurie vadina tai atgrasymo priemone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius