Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kelly: D.Trumpas nestatys „sienos“ atsitverti nuo Meksikos

Postą paliekantis Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly interviu, kuris buvo paskelbtas sekmadienį, sakė, kad užjaučia į JAV atvykstančius nelegalius migrantus, ir pakurstė abejones prezidento Donaldo Trumpo pareiškimais apie sienos statymą atsitverti nuo Meksikos.
Johnas Kelly
Johnas Kelly / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daliai JAV federalinių įstaigų devintą dieną nedirbant susidarius aklavietei dėl D.Trumpo reikalavimų finansuoti sieną palei Meksiką, prezidento administracijos vadovas laikraščiui „Los Angeles Times“ sakė: „Tiesą sakant, tai ne siena.“

„Prezidentas vis dar sako „siena“. Jei atvirai, dažnai jis tai įvardija kaip „užtvarą“ ar „tvorą“, o dabar linksta į plieno skersinius“, – sakė J.Kelly.

Ištisinės „sienos“ pastatymas palei 3,2 tūkst. km JAV ir Meksikos valstybinę sieną buvo vienas svarbiausių D. Trumpo 2016 metų rinkimų kampanijos pažadų. Vien šiais metais socialiniame tinkle „Twitter“ prezidentas apie sieną rašė kone šimtą kartų.

„Arba pastatysime (užbaigsime) Sieną, arba uždarysime (pietinę valstybinę) sieną“, – dar penktadienį rašė D.Trumpas, kuris 2020 metų rinkimams susigalvojo šūkį „Pažadėta – padaryta“.

J.Kelly, buvęs jūrų pėstininkų generolas, vadovavęs už Lotynų Ameriką atsakingai karinei vadovybei, buvo D.Trumpo krašto saugumo sekretorius, o pernai liepą tapo Baltųjų rūmų administracijos vadovu.

Tačiau pranešta, kad jo santykiai su prezidentu pašlijo ir netrukus jį turi pakeisti dabartinis biudžeto direktorius Mickas Mulvaney.

„Nelegalūs imigrantai dažniausiai nėra blogi žmonės“, – minėtam laikraščiui sakė J.Kelly ir pridūrė, kad daugeliu šių žmonių manipuliavo kontrabandininkai.

„Jaučiu jiems tik užuojautą, jauni vaikai“, – kalbėjo jis.

Šie komentarai yra akivaizdus kontrastas prezidento retorikai – D.Trumpas, kurio rinkėjai daugiausia yra baltieji, laikosi griežtos pozicijos imigracijos klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius