Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

JAV ir Vokietijos vyriausybių ekspertai aptarė dujotiekį „Nord Stream 2“

JAV prezidento Joe Bideno nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas su Vokietijos kanclerės Angelos Merkel patarėju užsienio politikos ir saugumo klausimams Janu Heckeriu aptarė Rusijos antrąjį eksporto dujotiekį per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ ir virtinę kitų regiono bei pasaulio klausimų, pranešė Baltieji rūmai.
Tiesiamas „Nord Stream 2“ dujotiekis
Tiesiamas „Nord Stream 2“ dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Abiejų vyriausybių ekspertai aptarė dujotiekį „Nord Stream 2“, taip pat ir JAV susirūpinimą dėl rizikos, kurią jis kelia Ukrainai ir Europos energetiniam saugumui“, – sakoma JAV administracijos pranešime.

Be to, buvo kalbėta apie „būsimą Didžiojo septyneto (G-7) lyderių susitikimą ir NATO viršūnių susitikimą, Europos ateities energijos [srityje] užtikrinimo svarbą, kolektyvines pastangas keičiantis vakcinomis nuo COVID-19, koordinavimą kibernetinio saugumo ir reagavimo į išpirkos reikalaujančių virusų (angl. ransomware) atakas srityje, apie užsienio politikos prioritetus, įskaitant Rusiją, Ukrainą, Iraną, Sachelio regioną ir Vakarų Balkanus“.

Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas Daleepas Singhas savo ruožtu su Vokietijos kanclerės patarėju ekonomikos klausimais Larsu-Hendriku Roelleriu aptarė virtinę ekonominių klausimų.

Tarp jų buvo būsimi G-7 lyderių susitikimai, skiepų nuo COVID-19 dozių skirstymas, prievartinis darbas, ekonomikos atkūrimas po pandemijos ir 5G tinklų saugumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius