Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 04 /17:48

JAV Jungtinėse Tautose ragina Šiaurės Korėją nubausti griežčiausiomis priemonėmis

Dėl praėjusį savaitgalį Šiaurės Korėjos įvykdyto branduolinio bandymo pirmadienį šaukiamas neelinis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdis, pranešė diplomatai.
JT
JT Saugumo Taryba rengia skubų posėdį dėl Pchenjano branduolinio bandymo / „Scanpix“ nuotr.

Skubus posėdis rengiamas JAV, Jungtinės Karalystės, Japonijos ir Pietų Korėjos iniciatyva. Jis prasidės pirmadienį 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku.

Šis JT Saugumo Tarybos posėdis bus viešas, skirtingai negu dauguma kitų susitikimų dėl Pchenjano, vykdavusių už uždarų durų.

Šiaurės Korėja sekmadienį paskelbė išbandžiusi vandenilinę bombą, kurią gali nešti raketa, ir kad šis kol kas galingiausias jos branduolinis bandymas buvo „visiška sėkmė“.

Tai buvo jau šeštas Šiaurės Korėjos branduolinis bandymas, surengtas nepaisant JT paskelbtų rezoliucijų, draudžiančių Pchenjanui vystyti branduolinę ir raketų programas.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas kiek anksčiau pasmerkė šį branduolinį bandymą kaip „smarkiai destabilizuojantį“ regiono saugumą ir paragino Pchenjaną liautis vykdžius tokius bandymus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Guterresas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Guterresas

„ Šis veiksmas yra dar vienas rimtas KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) tarptautinių įsipareigojimų pažeidimas, kenkiantis tarptautinėms neplatinimo ir nusiginklavimo pastangoms“, – sakė jis.

A.Guterresas paragino Pchenjaną „nedelsiant nutraukti tokius veiksmus ir griežtai laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų“.

„Griežčiausios priemonės“

Jungtinės Amerikos Valstijos pirmadienį paragino Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą taikyti „griežčiausias įmanomas priemones“ Šiaurės Korėjai, atsakant į joje atliktą šeštąjį ir galingiausią branduolinį bandymą.

„Tik griežčiausios sankcijos įgalins mus išspręsti šią problemą diplomatiškai“, – pareiškė JAV ambasadorė Nikki Haley skubiai sušauktame Saugumo Tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius