Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV per įnirtingus susirėmimus Libijoje evakuoja savo ambasadą

Jungtinės Amerikos Valstijos šeštadienį evakavo visą savo personalą iš ambasados Libijoje, kurios sostinėje nerimsta įnirtingi susirėmimai, pranešė JAV pareigūnai.
Smurtas Libijoje
Smurtas Libijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors ambasada ir taip dirbo sumažintomis pajėgomis, likę tarnautojai išvažiavo sausumos keliu į Tunisą, praėjus vos kelioms valandoms nuo Libijos vyriausybės perspėjimo, kad šalį gali sudraskyti susirėmimai tarp ginkluotų grupuočių, besivaržančių dėl Tripolio oro uosto kontrolės.

„Dėl tebesitęsiančio smurto per susirėmimus tarp ginkluotų grupuočių Libijoje visai prie pat JAV ambasados Tripolyje, mes laikinai iškėlėme savo personalą iš Libijos“, – sakė Valstybės departamento atstovė Marie Harf.

„Esame pasiryžę remti Libijos žmones šiuo neramiu laiku, tad šiuo metu nagrinėjame, kaip galėtume visai sugrįžti į Tripolį, kai tik saugumo padėtis pagerės“, – pažymėjo ji, dar pridurdama, kad kol kas ambasados „personalas veiks iš Vašingtono ir kitų vietų regione“.

Valstybės departamentas taip pat paskelbė perspėjimą amerikiečiams, kad vengtų kelionių į Libiją, o esančius ten, paragino „išvykti nedelsiant“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius