Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV policijos orkestrai surengė eiseną Rugsėjo 11-osios aukoms pagerbti

Policijos orkestrai penktadienį surengė eiseną Niujorko gatvėmis, kur, mušdami būgnus ir grodami dūdmaišiais, pagerbė žuvusiuosius per 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakas. 71 policininkas, tarp jų 23 Niujorko policijos departamento (NYPD) pareigūnai, žuvo per išpuolius Pasaulio prekybos centre, kai „al-Qaeda“ grupuotės valdomi lėktuvai įsirėžė į bokštus dvynius.
Policijos orkestrai surengė eiseną Niujorko gatvėmis
Policijos orkestrai surengė eiseną Niujorko gatvėmis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo tada kasmet keli NYPD orkestrai, grodami dūdmaišiais, dūdomis ir būgnais, iškilmingai pražygiuoja šalia „Ground Zero“ – vietos, kur įvyko teroro atakos.

Tačiau artėjant 15-osioms baisiausio JAV per istoriją teroro išpuolio metinėms NYPD pakvietė prie jų prisijungti ir kitų miestų policijos orkestrus – tarp jų Bostono, Čikagos, Klivlendo ir Siatlo.

Kiltus dėvintys NYPD Smaragdinės draugijos nariai vadovavo eisenai iki Niujorko policijos memorialo Žemutiniame Manhatene, esančio netoli išpuolio vietos.

„Penkiolika metų atrodo kaip ilgas laikas, tačiau nuoskaudos tebėra išlikę“, – sakė NYPD kapelionas Robertas Romano klausytojams, tarp kurių buvo ir Niujorko meras Billas de Blasio.

Orkestrai, kaip jau tapo įprasta, atliko seną krikščionių himną „Amazing Grace“ ir patriotinius kūrinius „America the Beautiful“ bei „God Bless America“.

Dūdmaišiai į Jungtines Valstijas atkeliavo kartu su airių ir škotų imigrantais, kurie XIX amžiuje prisijungė prie policijos pajėgų šiaurės rytinėse valstijose.

Šie orkestrai „atstovauja kritusiesiems“, sakė Siatlo policijos jūrų padalinio pareigūnas Anthony Ferragamo.

„Visi orkestrai susirinko pagerbti kritusiųjų iš NYPD“, – aiškino jis.

Policijos orkestrai paprastai groja policininkų, žuvusių tarnybos vietose, laidotuvėse.

„Pirmąkart tiek daug policijos orkestrų susirinko vienoje vietoje“, – sakė A.Ferragamo.

Nuotaikai praskaidrinti vienas iš NYPD orkestrų sugrojo žymųjį Franko Sinatros sukurtą himną miestui „New York, New York“.

Per Rugsėjo 11-osios atakas Niujorke ir Pentagone, esančiame netoli JAV sostinės Vašingtono, tai pat Pensilvanijoje, kur nukrito vienas iš lėktuvų, žuvo apie 3 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius