-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK diplomatijos vadovė išreiškė palaikymą Lietuvai dėl Kinijos „nepriimtino spaudimo“

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss sako, kad Kinija prieš Lietuvos diplomatus Pekine vykdo „nepriimtiną spaudimą“ ir pareiškė palaikymą Lietuvai „prieš šią prievartą“.
Liz Truss
Liz Truss / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nepriimtinas Kinijos spaudimas prieš Lietuvos diplomatus. Jungtinė Karalystė yra kartu su Lietuva ir mano draugu, užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu prieš šią prievartą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ trečiadienį pareiškė britų diplomatijos vadovė.

Kinijai siekiant Lietuvos atstovybę Pekine pervadinti Reikalų patikėtinio biuru, Lietuva konsultacijoms atšaukė ambasados laikinąją reikalų patikėtinę Audrą Čiapienę. Kadangi pavaduojančio diplomato nebėra, Lietuvos ambasada laikinai tęsia darbą nuotoliniu būdu ir laukia, kol Pekinas pratęs diplomatų akreditacijų galiojimą.

Kiek anksčiau trečiadienį Čekijos Senatas taip pat pasmerkė Pekino veiksmus prieš Lietuvą, kaip pažeidžiančius tarptautinę teisę.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, salos atstovybės atidarymo Vilniuje.

Pašlijus šalių santykiams, Kinija rugpjūtį atšaukė savo ambasadorių Lietuvoje ir pareikalavo, kad Vilnius padarytų tą patį. Ambasadorė Diana Mickevičienė į Vilnių konsultacijoms grįžo rugsėjo pradžioje.

Lapkritį Kinija, reaguodama į Taivaniečių atstovybės atidarymą Vilniuje, pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva – diplomatinėms atstovybėms Vilniuje ir Pekine pradėjo vadovauti žemesnio rango diplomatai – reikalų patikėtiniai, o ne ambasadoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius