Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Joe Bidenas laimėjo dėl koronaviruso atidėtus pirminius rinkimus Ohajuje

Joe Bidenas antradienį laimėjo Demokratų partijos prezidento rinkimų kampanijos pirminius rinkimus Ohajuje, tapusius pirmuoju rimtu balsavimo paštu per pandemiją išbandymu ir pamoka kitoms valstijoms, kaip organizuoti vieną kertinių demokratinės valdymo sistemos procesų per sveikatos krizę.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Gauta pranešimų apie tam tikrus nesklandumus, tačiau didesnio masto sutrikimų išvengta – skirtingai nei Viskonsine, kur anksčiau šį mėnesį rinkėjams, nepaisant rekomendacijų dėl socialinio atstumo, teko užsidėjus kaukes lūkuriuoti eilėse prie balsadėžių, kad atiduotų savo balsą pirminiuose rinkimuose.

Bendras rinkėjų aktyvumas buvo netikėtai didelis, sakė Ohajo valstijos sekretorius Frankas LaRose'as. Nors jo biuras pranešė, kad nuo šeštadienio vidurdienio savo balsus atidavė apie 1,5 mln. rinkėjų – gerokai mažiau, palyginti su 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos pirminiais rinkimais šioje valstijoje, kai savo balsus atidavė 3,2 mln. rinkėjų, F.LaRose'as sakė, kad kai kurios didesnės apygardos antradienį dar gavo dešimtis tūkstančių balsalapių.

„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

„Viskas geriau nei gerai. Viskas praėjo puikiai“, – sakė jis.

Pirminiai rinkimai Ohajuje turėjo vykti kovo 17 dieną, tačiau likus kelioms valandoms iki balsavimo apylinkių atsidarymo buvo nukelti. Valstijos gubernatorius respublikonas Mike'as DeWine'as pareiškė, kad dėl koronaviruso susidarius ekstremaliajai situacijai, jis rekomenduoja iki birželio 2 dienos nerengti pirminių rinkimų.

Po virtinės teisinių skundų valstijos pareigūnai perkėlė pirminius rinkimus į šią savaitę, tačiau nusprendė balsavimą organizuoti paštu, nes Ohajuje tebegalioja karantinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius