-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bideno planas, kaip pakenkti Rusijai – atvirkštinis naftos kartelis

Šiuo metu JAV prezidentas Joe Bidenas vadovauja bandymams manipuliuoti naftos rinka tokiu mastu, kokį pasaulis retai kada yra matęs – jis pasitelkia kartelinę taktiką bandydamas agresyviai, bet rizikingai pakenkti Rusijos karo veiksmams Ukrainoje.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę didžiųjų septynių pramoninių šalių grupės susitikime Bavarijos Alpėse J.Bidenas bandė prastumti savotišką atvirkščią OPEC – galingiausio pasaulyje naftos kartelio – variantą, siekdamas nuraminti dėl išaugusių kainų puolusius į neviltį vartotojus ir, jei sąjungininkams pavyks pasiekti savo tikslų, pagreitinti karo pabaigą.

Užuot apribojęs pasiūlą, kad padidintų naftą parduodančių šalių pajamas, kaip tai daro kartelis, J.Bidenas mėgina sumažinti kiekį naftos, kurį gali parduoti vienas konkretus pardavėjas – Maskva.

Antradienį jis ragino savo G-7 kolegas susitarti dėl plano, kuriuo būtų apribota Rusijos naftos kaina, taip sumažinant pajamas, kurias prezidentas Vladimiras Putinas gauna iš svarbiausio savo šalies eksporto.

„Kai kurie žmonės tai vadina atvirkštiniu OPEC, – sakė Simonas Johnsonas, Masačusetso technologijos instituto ekonomistas, dalyvavęs diskusijose apie tai, kaip funkcionuotų tokia viršutinė riba. – Tai kartelis, kuriuo bandoma atskirti Rusijos naftą ir kitą naftą, sukuriant pleištą, kuris galbūt numuš pasaulines kainas – arba ne.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius