Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 21 /20:12

COVID-19 užsikrėtęs J.Bidenas: „Bičiuliai, man puikiai sekasi“

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuriam ketvirtadienį testu patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, sakė, kad jam „sekasi puikiai“.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Baltųjų rūmų, 79 metų šalies vadovui pasireiškė „labai lengvi simptomai“, ir jis tęs darbus nuotoliniu būdu.

„Jis visiškai paskiepytas, vakcinuotas dviem stiprinamosiomis dozėmis ir jaučia labai lengvus simptomus“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Jame priduriama, kad J.Bidenas pradėjo vartoti kompanijos „Pfizer“ sukurtus vaistus „Paxlovid“ nuo COVID-19.

„Vadovaudamasis CDC rekomendacijomis, jis izoliuosis Baltuosiuose rūmuose ir tuo metu toliau vykdys visas savo pareigas“, – nurodė Baltieji rūmai, paminėdami JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrus.

„Bičiuliai, man puikiai sekasi“, – parašė J.Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“ prie nuotraukos, kurioje jis šypsosi sėdėdamas prie rašomojo stalo, o priešais jį padėti du išmanieji telefonai ir dokumentai.

„Ačiū už jūsų rūpestį“, – parašė prezidentas.

Vėliau ketvirtadienį J.Bidenas turėjo vykti į Pensilvaniją – tai turėjo būti vėliausia iš virtinės prezidento kelionių po šalį, kuriomis jis siekia atgaivinti silpstančias demokratų pozicijas prieš kadencijos vidurio rinkimus.

Pranešama, kad bendrai J.Bidenas yra geros sveikatos, tačiau jo amžius kelia didesnį susirūpinimą dėl COVID-19 poveikio.

Politiškai jis išgyvena sunkų savo prezidentavimo etapą – jo laukia lapkričio mėnesį planuojami kadencijos vidurio rinkimai, kurie, kaip prognozuojama, bus skausmingi Demokratų partijai, o jo asmeniniai reitingai mažėja.

Remiantis trečiadienį paskelbtais Konektikuto valstijoje įsikūrusio Kvinipiakų universiteto atlikto tyrimo duomenimis, J.Bideno populiarumo reitingai pasiekė žemiausią ribą – tik 31 proc. amerikiečių patenkinti tuo, kaip jis vadovauja šaliai.

J.Bidenas planavo artimiausiomis savaitėmis daugiau laiko praleisti Jungtinėse Valstijose po intensyvių užsienio kelionių, įskaitant NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Ispanijoje ir prieštaringai vertinamą vizitą į Saudo Arabiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius