Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: Italija ir Malta turi leisti nedelsiant išsilaipinti išgelbėtiems migrantams

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) pirmadienį paragino Italiją ir Maltą nedelsiant leisti prisišvartuoti laivui su šimtais jame esančių migrantų ir pareiškė, kad būtinybė išspręsti susidariusią padėtį yra „neatidėliotinas humanitarinis imperatyvas“.
Migrantai Viduržemio jūroje
Migrantai Viduržemio jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį „SOS Mediterranee“ išgelbėti 629 migrantai yra įstrigę Prancūzijos nevyriausybinės organizacijos laive „Aquarius“, šiuo metu esančiame tarp Maltos ir Sicilijos ir laukiančiame leidimo prisišvartuoti kuriame nors uoste.

Savo pareiškime UNHCR „kreipėsi į atitinkamas vyriausybes, kad jos leistų nedelsiant išsilaipinti šimtams nuo šeštadienio Viduržemio jūroje įstrigusių migrantų“.

Agentūros specialusis pasiuntinys Vincentas Cochetelis pabrėžė, kad laive esantys žmonės patyrė nelaimę, jiems baigiasi atsargos ir reikia skubios pagalbos“.

„Platesnio pobūdžio klausimai, tokie kaip kas yra atsakingas ir kaip valstybės gali pasidalinti šiuos įsipareigojimus, bus peržiūrėti vėliau“, – sakoma pareiškime.

Sekmadienį Malta nepaisė Romos prašymų ir dar kartą atsisakė priimti minėtą laivą.

Maltos vyriausybės atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad migrantų gelbėjimo operacija vyko Libijos paieškų ir gelbėjimo teritorijoje. Jai buvo vadovaujama iš centro Romoje, todėl Malta teisiškai nėra įsipareigojusi priimti migrantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius