Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT žmogaus teisių taryba gegužės 27 dieną rengia sesiją dėl Izraelio ir palestiniečių

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba ketvirtadienį pranešė, kad po savaitės surengs neeilinę sesiją dėl padėties okupuotose palestiniečių teritorijose, nesiliaujant smurtui tarp Izraelio ir ginkluotų palestiniečių grupuočių Gazos Ruože.
Gazos Ruožas po Izraelio smūgių
Gazos Ruožas po Izraelio smūgių / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Šioje kitą ketvirtadienį numatytoje sesijoje planuojama aptarti „sudėtingą žmogaus teisių padėtį Okupuotoje palestiniečių teritorijoje, įskaitant Rytų Jeruzalę“, sakoma tarybos pareiškime.

Šio posėdžio paprašė Islamo bendradarbiavimo organizacijos koordinatorius Pakistanas ir palestiniečių valdžia, nurodoma jame.

Tai bus 30-asis neeilinis Žmogaus teisių tarybos susitikimas nuo jos įkūrimo prieš 15 metų.

Jungtinės Tautos kol kas nepranešė, kelios iš 47 Ženevoje įsikūrusios tarybos narių palaiko šį raginimą, bet tam, kad toks posėdis įvyktų, jam turi pritarti mažiausiai trečdalis šalių.

Izraelio aviacija ketvirtadienį tęsė smūgius Gazos Ruože, diplomatams suintensyvinus pastangas siekti paliaubų ir nutraukti prieš 10 dienų kilusį smurto protrūkį.

Nuo Izraelio kariuomenės smūgių Gazos Ruože žuvo 230 palestiniečių, įskaitant 65 vaikus, skelbia palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija. Dideli plotai virto griuvėsių krūvomis, dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė, kad „Hamas“ ir kitos ginkluotos islamistų grupuotės Gazos Ruože į Izraelį paleido 4 070 raketų, nors didžiąją dalį jų numušė Izraelio oro erdvės gynybos sistema „Iron Dome“ (Geležinis kupolas).

Izraelyje nuo raketų žuvo 12 žmonių, įskaitant vieną vaiką. Tarp žuvusiųjų yra vienas Indijos ir du Tailando piliečiai, nurodė policija.

Izraelio ambasadorė Ženevoje Meirav Eilon Shahar paragino šalis nares nepritarti kitą savaitę rengiamam susitikimui.

VIDEO: Per karo veiksmus Izraelyje jau sužeista 1530 žmonių – 2 mln. Gazos Ruožo gyventojų skubiai reikia pagalbos

„Dar vienos neeilinės Žmogaus teisių tarybos sesijos sušaukimas dėl Izraelio rodo, kad šios institucijos darbotvarkė yra aiškiai nukreipta prieš Izraelį“, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

„Šios sesijos rėmėjai apdovanoja už jos veiksmus „Hamas“, teroristinę organizaciją, kuri paleido daugiau nei 4 000 raketų į Izraelio civilius gyventojus, pasinaudodama Gazos žmonėmis kaip gyvais skydais“, – rašė ambasadorė.

„Raginu visas tarybos nares griežtai pasipriešinti šiam susitikimui“, – nurodė M. Eilon Shahar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius