Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų vadovas kitą savaitę lankysis Suomijoje, Norvegijoje ir Rusijoje

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius kitą savaitę lankysis Suomijoje, Norvegijoje ir Rusijoje, kur stebės Pasaulio futbolo čempionato varžybas ir susitiks su šios šalies vadovu Vladimiru Putinu, antradienį pranešė Antonio Guterreso atstovas.
Antonio Guterresas
Antonio Guterresas kitą savaitę lankysis Suomijoje, Norvegijoje ir Rusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JT atstovas Stephane'as Dujarricas informavo, kad A. Guterresas Suomijoje lankysis birželio 18-ąją, Norvegijoje – birželio 19-ąją, o tolesnes dvi dienas jis praleis Rusijoje.

Suomijos sostinėje Helsinkyje JT generalinis sekretorius dalyvaus antrame savo Aukšto lygio mediacijos patariamosios tarybos susitikime bei prezidento Sauli Niinisto organizuojamose kasmetinėse derybose „Kultaranta“, per kurias bus aptariama tarptautinės sistemos ateitis.

„Scanpix“ nuotr./JT
„Scanpix“ nuotr./JT

Norvegijoje A.Guterresas sakys kalbą Oslo forume, kuriame dalyvaus tarptautinių konfliktų mediatoriai ir įtakingi sprendimų priėmėjai. Jis taip pat susitiks su Norvegijos karaliumi Haraldu V ir premjere Erna Solberg, nurodė S.Dujarricas.

Tuo tarpu Maskvoje JT generalinis sekretorius susitiks su prezidentu VPutinu ir diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu, su kuriais aptars pasaulio problemas, tokias kaip Sirijos konfliktas. A.Guterresas taip pat susitiks su Rusijos Ortodoksų Bažnyčios galva patriarchu Kirilu.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Lavrovas
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Lavrovas

Be to, A.Guterresas sakys kalbą Maskvos Valdajaus diskusijų klube bei dalyvaus ceremonijoje, skirtoje paminėti 70-as JT buvimo Rusijoje metines. Galiausiai buvęs portugalų premjeras stebės Portugalijos ir Maroko rinktinių futbolo varžybas, sakė S.Dujarricas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius