Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 25

Ką rašo pasaulis: karas Ukrainoje žengia į naują etapą

Rusams ir toliau apšaudant Ukrainos kritinę infrastruktūrą, Kyjivo meras perspėjo, kad ukrainiečių gali laukti sunkiausia žiema nuo Antrojo pasaulinio karo. Tuo metu nevyriausybinės organizacijos mano, kad dar daugiau Ukrainos gyventojų gali nuspręsti emigruoti į kitas šalis, todėl Europos valstybėms reikėtų pasiruošti naujai pabėgėlių bangai. 15min tradicinėje penktadienio apžvalgoje pateikia, ką šia tema rašo įtakingiausi JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos leidiniai.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

„France 24“: didžiausias prioritetas – oro gynyba

Prancūzijos leidinio „France 24“ žurnalistas Luke‘as Shrago savo akimis galėjo įsitikinti, kokią žalą patiria Ukrainos infrastruktūra dėl Rusijos apšaudymų.

„Praėjus dienai po Rusijos smūgių, dėl kurių buvo sugriauta energetikos infrastruktūra Vakarų Ukrainoje, inžinierių komandos visoje Ukrainoje dirba ištisą parą, kad atkurtų pagrindines paslaugas“, – pranešė žurnalistas.

„France 24“ rašo, kad Ukrainos oro gynyba atlieka svarbų vaidmenį atremiant Rusijos invaziją, neleisdama Maskvos pajėgoms perimti dangaus kontrolės ir padėdama apsaugoti šalį nuo raketų ir dronų atakų.

„Tačiau Rusijai vis dažniau atakuojant Ukrainos energetikos infrastruktūrą ir patiriant vis didesnius nuostolius sausumoje, Kyjivas spaudžia savo rėmėjus, ypač Jungtines Valstijas, suteikti pažangios įrangos, pavyzdžiui, raketų „Patriot“ ir karinių lėktuvų F-15“, – rašo leidinys.

„Reuters“/„Scanpix“/F-15 kariniai lėktuvai
„Reuters“/„Scanpix“/F-15 kariniai lėktuvai

RAND korporacijos vyresnysis politologas, kuris specializuojasi karinės ir nacionalinio saugumo strategijos srityje, Karlas Muelleris „France 24“ teigė, jog kai Rusija vasario mėnesį įsiveržė į Ukrainą, jos oro gynybą daugiausia sudarė sovietinių laikų lėktuvai ir raketų sistemos, kuriomis Kyjivas veiksmingai naudojosi, kad neleistų Maskvai įgyti pranašumo ore.

„Vidutinio ir ilgo nuotolio Ukrainos oro gynybos sistemos privertė Rusiją rengti raketų atakas, bet šią taktiką riboja Maskvos tokių ginklų atsargos“, – sakė K.Muelleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius