-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09 /14:18

Kabule mirtininkai sprogdintojai ir ginkluoti kovotojai atakavo policijos nuovadas

Kabule mirtininkai sprogdintojai ir ginkluoti kovotojai trečiadienį surengė koordinuotus išpuolius prieš dvi policijos nuovadas, pranešė pareigūnai ir pridūrė, kad bent viena ataka besitęsia.
Afganistano kariai įvykio vietoje
Afganistano kariai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai Afganistano sostinės centre girdėjo keletą garsių sprogimų, o po jų – šaulių ginklų šūvių. Informaciją apie šaudymą patvirtino ir pareigūnai bei įvykio liudininkai.

Per pirmąją užpuolį vienas kovotojas susisprogdino netoli vakarinėje miesto dalyje esančios policijos nuovados. Tada įsiplieskė intensyvus susišaudymas tarp užpuolikų ir pareigūnų, AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.

Televizijos ATN reportaže matyti į dangų kylantys tirštų juodų dūmų kamuoliai, o vienoje tviteryje paskelbtoje nuotraukoje matyti minėta įstaiga, apimta liepsnos.

Pasak N.Danisho, antroji ataka įvyko priešais Kabule centre, priešais Šari Nau rajone esančios policijos nuovados.

„Du užpuolikai mėgino patekti į policijos nuovados teritoriją ir buvo nušauti“, – pridūrė ministerijos atstovas.

Anot jo, ataka prieš pirmąją nuovadą baigėsi, o antrojoje įstaigoje saugumo operacija tebesitęsia.

Kabulo greitosios pagalbos tarnybos vadovas Asamas, turintis tik vardą, informavo, kad į ligonines buvo paguldyti šeši žmonės.

Netoli antrojo incidento vietos buvęs vienas AFP korespondentas matė netoli nuovados lavoną ir girdėjo keletą šūvių. Jis taip pat pranešė, kad toliau nuo įvykio vietos bėgo keletas išsigandusių moterų.

Toje pačioje gatvėje, kur įsikūrusi Šari Nau policijos nuovada, veikia viena kelionių agentūra, priimanti prašymus Indijos vizoms išduoti. Šios valstybės ambasada ir kai kurie jos konsulatai Afganistane anksčiau tapdavo Talibano taikiniais.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Waheedas Majrohas, per sprogimus nukentėję šeši civiliai buvo hospitalizuoti. Išsamesnės informacijos apie aukų būseną jis nepateikė.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už atakas, surengtas praėjus vos savaitei po dviejų sprogimų Kabule, pražudžiusių 25 žmones, įskaitant AFP vyriausiąjį fotografą Shahą Marai ir dar aštuonis žurnalistus.

Atsakomybę už šios išpuolius prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Tuo tarpu Talibanas neseniai atnaujino savo kasmetinį pavasario puolimo kampaniją, tokiu būdu duodamas suprasti, kad judėjimas atmetė Afganistano vyriausybės siūlymą sėsti prie derybų stalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius