Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05 /19:02

Kanada leido „Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso skiepyti 12 metų ir vyresnius vaikus

Kanada trečiadienį tapo pirmąja valstybe, leidusia skiepyti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo koronaviruso 12 metų ir vyresnius vaikus.
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Tai yra pirmoji vakcina, patvirtinta Kanadoje, siekiant apsaugoti vaikus nuo COVID-19. Tai žymi reikšmingą Kanados kovos su pandemija etapą“, – per spaudos konferenciją sakė Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji patarėja medicinos klausimais Supriya Sharma.

Pasak jos, klinikinių tyrimų duomenys rodo, kad vakcina yra tokia pat saugi paaugliams, kaip ir suaugusiesiems.

Klinikiniai bandymai buvo atlikti JAV, juose dalyvavo daugiau nei 2 000 jaunuolių, kuriems buvo suleistos dvi vakcinos dozės, nurodė S. Sharma.

VIDEO: Apsispręsta dėl galimybių paso, tačiau karantino ribojimai galimai išliks ir vasarą

Tarp vakciną gavusios grupės vaikų užsikrėtimo COVID-19 atvejų nebuvo nustatyta. Suaugusiesiems vakcinos veiksmingumas apsaugant nuo infekcijos siekė mažiausiai 95 procentus.

Gruodžio mėnesį Kanada leido skiepyti šia vakcina asmenis nuo 16 metų.

Kiti vakcinų gamintojai – „AstraZeneca“, „Johnson & Johnson“ ir „Moderna“ – kurių skiepai yra naudojami Kanadoje, jau atlieka arba planuoja atlikti klinikinius tyrimus su vaikais nuo 6 mėnesių amžiaus.

Pasak S. Sharmos, Kanados sveikatos apsaugos ministerija paspartins šių tyrimų rezultatų peržiūrėjimą.

Nuo pandemijos pradžios maždaug 20 proc. visų Kanadoje registruotų COVID-19 atvejų buvo nustatyta jaunesniems nei 19 metų žmonėms. Iki trečiadienio Kanadoje iš viso registruota beveik 1,25 mln. užsikrėtimų koronavirusu, daugiau nei 24 tūkst. žmonių mirė.

Nors jaunesnio amžiaus žmonės rečiau serga sunkia COVID-19 forma, pasak S. Sharmos, „prieiga prie saugios ir veiksmingos vakcinos padės kontroliuoti ligos plitimą jų šeimose ir tarp draugų, daliai kurių gali kilti didesnis komplikacijų pavojus“.

„Tai taip pat prisidės prie mūsų vaikų, kuriems per praėjusius metus buvo taip sunku, sugrįžimo į normalesnį gyvenimą“, – kalbėjo ministerijos patarėja.

Pranešama, kad Jungtinės Valstijos kitą savaitę turėtų leisti skiepyti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina 12–15 metų vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius