Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karybos ekspertas: ką byloja vaizdai iš atakos rusų jūrų pėstininkams

„Žinau, kad nuvilsiu, bet paviešintose nuotraukose aiškiai matyti, kad HIMARS raketos, pataikiusios į kultūros centrą, kuriame vyko koncertas agresoriaus kariams, negalėjo padaryti tokių gyvosios jėgos nuostolių, apie kokius skelbia ukrainietiški šaltiniai“, – sako karybos ekspertas Egidijus Papečkys savo kasdienėje karo analizėje.

Anksčiau pranešta, kad sekmadienį ukrainiečiai smūgiavo rusų jūrų pėstininkams per apdovanojimų koncertą.

„Gali būti, kad aš mačiau ne visas nuotraukas, bet paviešintose nematyti jokių didesnių pažeidimo ženklų pastato viduje. Kėdės salėje visiškai sveikos. Jeigu būtų žuvę 100 žmonių, jos turėtų būti tiesiog sukapotos skeveldrų ir smulkių nuolaužų, o visur aplinkui telkšotų kraujo balos ir dėmės. Nėra ir degimo žymių, o tai atitiktų nuotraukose matomus pastato pažeidimus. Žinoma, galiu klysti, jeigu bus paviešinti kokie nors kiti įrodymai mielai pakeisiu savo nuomonę“, – sakė karybos ekspertas.

Manoma, kad per ukrainiečių ataką žuvo kelios dešimtys rusų.

VIDEO: Ukrainiečiai smūgiavo rusų jūrų pėstininkams per apdovanojimų koncertą

Pasak E.Papečkio, karo fronte sekė dar viena abiem pusėms sunki diena. Ukrainiečiai ir vėl ryžtingai kontratakavo, rusai ir puolė, ir buvo priversti gintis. „Vienu žodžiu – mūšiai intensyvūs kaip visada, nors vis blogėjantys orai vietomis jau riboja galimybę judėti. Sunkiausia padėtis išlieka prie Avdijivkos. Agresorius čia gausiai naudoja 500 kg kasetines aviacines bombas“, – pastebėjo karybos ekspertas.

Anot jo, rusai apšaudė bepiločiais Ukrainos užnugarį, o ukrainiečiai atsakė bepiločių smūgiais taikiniams Rusijoje ir okupuotose teritorijose. Rusijos pajėgos pranešė, kad Juodojoje jūroje aptiko ir sunaikino 4 ukrainiečių bepiločius katerius.

„Kol kas Rusijai sekasi išvengti skaudesnių smūgių okupuotame Kryme, bet ukrainiečiai stengiasi rasti skylę agresoriaus gynyboje ir, anksčiau ar vėliau, ras“, – sakė jis.

V.Putinas nuotoliniu būdu dalyvaudamas G-20 susitikime pakartojo jau ne kartą girdėtą nesąmonę. Pasak jo, Rusiją vadina agresore, bet derėtis atsisako Ukraina. „Agresija – tai ne derybos. Rusija užpuolė Ukrainą, ir tai yra agresija, o nenoras derėtis su dalį valstybės okupavusiu agresoriumi yra gynyba“, – kalbėjo E.Papečkys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius