Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalikų Bažnyčia Europoje gali priglausti apie pusę milijono pabėgėlių

Popiežiaus Pranciškaus kreipimasis, kad kiekviena Europos parapija, vienuolija ir šventovė priimtų pabėgėlių šeimą, sulaukė atgarsių visame pasaulyje.
Popiežius Pranciškus.
Popiežius Pranciškus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Po vieną pabėgėlių šeimą kiekvienoje parapijoje ir religinėje bendruomenėje? Tai puiki mintis, nuolanki, realistiška ir labai guodžianti“, – savo paskyroje „Twitter“ socialiniame tinkle parašė kardinolas Philippe'as Barbarinas, Liono (Prancūzija) arkivyskupas, pridurdamas, kad po šeimą kiekvienai parapijai – tikrai galima.

Kardinolo balsas, remiantis popiežiaus Pranciškaus išsakytą prašymą, vienas iš daugelio visoje Europoje, praneša Vatikano radijas.

Kadenciją baigiantis Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas ir Vengrijos pirmas kardinolas Peteris Erdo, Budapešto-Esztergomo arkivyskupas, ir naujas Vengrijos vyskupų konferencijos pirmininkas vyskupas Andrasas Veresas, parašė popiežiui Pranciškui padėkos laišką užtikrindami, kad džiaugiasi ir yra pasirengę įgyvendinti popiežiaus sekmadienį paskelbtą prašymą.

Lenkijoje episkopato pirmininkas Stanislawas Gądeckis Poznanės arkivyskupas, sekmadienio Mišių homilijoje paragino, kad kiekviena parapija pasiruoštų priimti pabėgėlius, jiems suteikti šansą pradėti naują gyvenimą.

Amerikiečių dienraštis „The Washington Post" pranešė, kad jo redakcijos žurnalistai apskaičiavo, kad jei kiekviena iš 122 tūkst. katalikų parapijų Europoje priims po pabėgėlių šeimą, bendras žmonių skaičius, kuris gautų prieglobstį, būtų artimas 500 tūkst. Vien 12 tūkst. Vokietijos parapijų gali suteikti prieglobstį apie 30 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius