Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kijeve dingo garsus Automaidano veikėjas Dmytro Bulatovas

Kijeve dingo garsus opozicijos veikėjas Dmytro Bulatovas. Prieš kelias dienas buvo pagrobti du prezidento Viktoro Janukovyčiaus oponentai, o vienas iš jų rastas negyvas.
Dmytro Bulatovas
Dmytro Bulatovas / Euromaidano nuotr.

35-erių D.Bulatovas yra Automaidano grupės narys; ši grupė vienija vairuotojus, kurie sutelkia automobilius turinčius žmones protestuoti prieš V.Janukovyčių. Apie D.Bulatovo dingimą ketvirtadienį vėlai vakare pranešė jo žmona.

„Bulatovo žmona per advokatą kreipėsi į sostinės miliciją dėl savo vyro dingimo. Dabar mes atliekame atitinkamus veiksmus dėl jo buvimo vietos nustatymo“, – sakė ketvirtadienį Kijevo milicijos valdyboje.

Aktyvistai yra „tikrai sunerimę dėl Dmitro Bulatovo dingimo“, sakė Automaidano narys Serhijus Kleinas, kuris dar minėjo naujienų agentūrai AFP, kad pats ketvirtadienį pasitraukė į Vokietiją. Kiti aktyvistai taip pat slapstosi arba išvyksta į užsienį.

D.Bulatovas trečiadienį laikraščio „Ukrainska Pravda“ tinklalapyje minėjo, kad jo automobilis ir buto durys buvo apgadintos, o jis pats laukia represijų.

Iki D.Bulatovo dingimo buvo dingę dar du protestuotojai – Ihoris Lucenka ir Jurijus Verbyckis. Spėjama, kad jie buvo pagrobti antradienį.

Ketvirtadienį miške netoli Kijevo aptiktas J.Verbyckiio lavonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius