Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija užblokavo prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo svetainės

Kinija už interneto naudojimo taisyklių pažeidimą užblokavo šalyje prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo turinio, pirmadienį paskelbė ABC. Tokių veiksmų Pekinas ėmėsi praėjus metams po to, kai Australijos transliavimo korporacija atidarė kinų kalba skelbiamų naujienų tarnybą. Anot ABC, jo svetainė ir programėlės buvo užblokuotos rugpjūčio 22-ąją. Šiuo metu transliuotojas mėgina išsiaiškinti šio žingsnio priežastį.
Kinijos pilietis
Kinijos pilietis / „Scanpix“ nuotr.

Po kelių prašymų pakomentuoti situaciją vienas Kinijos kibernetinės erdvės reikalų komisijos biuro pareigūnas perskaitė australų transliuotojui pareiškimą.

„Sveikiname viso pasaulio interneto bendrovių pastangas teikti gerą informaciją Kinijos internautams“, – vieną pareigūną, atsisakiusį prisistatyti, citavo ABC.

„Vis dėlto kai kurioms užsienio svetainėms, pažeidžiančioms Kinijos įstatymus ir taisykles, taikoma valstybės kibernetinio suverenumo teisė“, – tęsė jis.

Pasak pareigūno, tokios taisyklės taikomos tinklapiams, „platinantiems gandus, pornografinę medžiagą, informaciją apie azartinius lošimus, smurtą ir terorizmą, taip pat kai kuriuos kitus žalingus veiksmus, keliančius pavojų valstybės saugumui ir pakertančius nacionalinį pasididžiavimą“.

ABC teigia, kad jam nebuvo paaiškinta, koks turinys ar įstatymų pažeidimas išprovokavo blokavimą.

Kanberos ir Pekino santykiai pastaruoju metu yra įtempti, nuskambėjus kaltinimams, kad Kinija kišasi į Australijos vidaus reikalus ir stengiasi didinti savo įtaką šioje šalyje aukodama lėšų.

Tokie pareiškimai išprovokavo Kinijos įtūžį. Australų žiniasklaidos, įskaitant ABC, reportažus apie infiltravimąsi Pekinas vadina isterija ir paranoja.

ABC neseniai pranešė apie augančias Kinijos ambicijas Ramiajame vandenyne. Australija ir Naujoji Zelandija baiminasi, kad Pekino naudojama „švelnioji diplomatija“ gali sutrikdyti šio regiono strateginę pusiausvyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius