Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato aktyvistai nušvilpė A.Laschetą per rinkimų kampanijos mitingą

Vokietijos aplinkosaugos aktyvistai ketvirtadienį sutrikdė Angelą Merkel kanclerio poste siekiančio pakeisti konservatorių kandidato Armino Lascheto pasirodymą mitinge, likus savaitei iki visuotinių rinkimų.
Klimato aktyvistai Armino Lascheto kampanijos mitinge
Klimato aktyvistai Armino Lascheto kampanijos mitinge / Imago / Scanpix nuotr.

Laikydami plakatus su užrašais „Klimato krizė žudo“ ir „Mūsų gyvybės yra jūsų rankose“, protestuotojai nušvilpė A.Laschetą, kai jis bandė kreiptis į susirinkusiuosius šiauriniame Brėmeno mieste.

„Mes suvažiavome iš visos Vokietijos. Ketiname tęsti šią akciją per A.Lascheto mitingus iki rinkimų dienos“, – pareiškė 20 metų Rifka Lambrecht, atvykusi iš Berlyno.

Be kita ko, protestuotojai reikalauja, kad A.Laschetas susitiktų su šešiais jaunais Vokietijos klimato aktyvistais, prieš dvi savaites pradėjusiais bado streiką prie Reichstago pastato Berlyne.

Atsakydamas į jų raginimus A.Laschetas pareiškė, kad drauge su savo varžovais – socialdemokratu Olafu Scholzu ir žaliųjų lydere Annalena Baerbock – jis yra pasirengęs susitikti su jaunuoliais, tačiau tik po rugsėjo 26-osios rinkimų.

„Prašau jūsų užbaigti bado streiką ir sugrįžti prie objektyvių diskusijų su mumis“, – sakė jis susibūrime, pabrėždamas, kad aktyvistų reikalavimus vertina „rimtai“.

Tačiau badaujantys klimato aktyvistai, su kuriais telefonu susisiekė naujienų agentūra AFP, nurodė, kad šis A.Lascheto pasiūlymas yra „priešingybė tam, ko mes siekiame“.

„Apie derybas po rinkimų – kurie kaip tik bus likimą nulemsiantys rinkimai – negali būti nė kalbos“, – sakoma jų pareiškime.

„Veikiausiai, vienintelis dalykas, vienijantis (tris kandidatus) yra tai, kad naujų kartų ateitis jiems nėra labai svarbi“, – nurodė jie.

Bado streiką paskelbę aktyvistai taip pat reikalauja, kad kita Vokietijos vyriausybė įkurtų piliečių komitetą aplinkos apsaugos priemonių kūrimui, atstovaujantį plačiam visuomenės spektrui.

Vienas iš šešių protestuotojų antradienį susmuko ir buvo nuvežtas į ligoninę. Tą pačią dieną jis sugrįžo tęsti bado streiko prie palapinių šalia Reichstago.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius