Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopenhagos policija suėmė du įtariamuosius, padėjusius ginkluotam užpuolikui

Kopenhagos policija pirmadienį pranešė sulaikiusi du asmenis, kurie įtariami bendrininkavimu su ginkluotu užpuoliku, nužudžiusiu du žmones per dvigubą išpuolį Danijos sostinėje savaitgalį.
Larsas Vilksas
Išpuolis Kopenhagoje / „Scanpix“ nuotr.

„Du vyrai yra įtariami susiję su šaudymais „Krudttonden“ kultūros centre ir Kristalgadėje (sinagogoje) vykdytoju“, – nurodoma policijos pranešime.

Įtariamasis užpuolikas, kurį sekmadienį prieš aušrą nukovė policijos pareigūnai, buvo 22 metų vyras, policijai žinomas dėl ankstesnių smurtinių nusikaltimų, paleistas iš kalėjimo vos prieš dvi savaites.

Pasak Danijos žvalgybos tarnybos, du atskirus per kelias valandas surengtus išpuolius kultūros centre ir pagrindinėje miesto sinagogoje surengusį užpuoliką galėjo paskatinti praėjusio mėnesio islamistų išpuoliai Paryžiuje.

Pasaulis išreiškė užuojautą ir pasibaisėjimą šiais kruvinais išpuoliais, kuriuos Danijos premjerė Helle Thorning- Schmidt pavadino cinišku teroro aktu.

Ramioje skandinaviškoje šalyje tokio smurto sukrėsti danai, pagerbdami žuvusiųjų atminimą, dėjo gėles ir degė žvakutes prie Kopenhagos centre esančios sinagogos.

Kelios žiniasklaidos priemonės nurodė, kad išpuolį įvykdė Omaras El-Husseinas, kuris, remiantis bulvariniu laikraščiu „Ekstra-Bladet“, prieš dvi savaites išėjo iš kalėjimo, kuriame atliko bausmę už užpuolimą sunkinančiomis aplinkybėmis. Tai sukėlė nerimą, kad vyras galėjo radikalizuotis už grotų.

Pasak tyrėjų, Danijoje gimęs ir užaugęs vyras anksčiau buvo teistas už paprastus ir ginkluotus užpuolimus.

Šeštadienio popietę per šaudymą kultūros centre „Krudttonden“, ten vykstant seminarui apie islamą ir žodžio laisvę, tarp kurio dalyvių buvo švedų menininkas Larsas Vilksas, 2007-aisiais užsitraukęs musulmonų neapykantą virtine islamo pranašo Mahometo karikatūrų, žuvo 55 metų vyras, o jau po vidurnakčio prie netoliese esančios Kopenhagos pagrindinės sinagogos buvo nušautas jaunas žydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius