Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 03 /2023 10 04

Kraupi nelaimė Venecijoje: nuo viaduko nukrito ir užsidegė autobusas, mažiausiai 21 žmogus žuvo

Antradienį tarp 19 ir 20 val. vietos (20–21 val. Lietuvos) laiku Mestrėje (Venecijos komunos rajonas, esantis žemyninėje dalyje priešais istorinį salos miestą Veneto regione, Italijoje) nuo viaduko iš maždaug 30 metrų aukščio nukrito autobusas ir užsidegė. Pranešama, kad mažiausiai 21 žmogus žuvo, mažiausiai 12 sužeista, dar keli – dingę be žinios.
Temos: 2 Italija Venecija

Autobusas važiavo į Margherą. Pirminiais duomenimis, autobusas nuvažiavo nuo važiuojamosios kelio dalies, nukrito nuo viaduko ant elektros laidų ir atsidūrė ant žemės netoli geležinkelio linijos, jungiančios Mestrę su Venecija, bėgių, kur, kaip įtariama, ir užsidegė.

Avarijos priežastys kol kas neaiškios: tai galėjo būti vairuotojo liga arba neteisingas manevras toje vietoje, kur estakada buvo rekonstruojama.

Geležinkelio linijos tarp Mestrės ir Venecijos eismas buvo laikinai sustabdytas, praneša Italijos žiniasklaida.

Tarp žuvusiųjų – ir ukrainiečiai

Nuo viaduko nukritusį autobusą buvo išsinuomoję turistai, tarp kurių buvo daug užsieniečių, atvykusių į Margheros kempingą.

Kyjivo ambasada patvirtino, kad Mestrėje nukentėjo ukrainiečiai: „Taip, mūsų turimais duomenimis, buvo rasti Ukrainos piliečių dokumentai“, – agentūrai ANSA sakė ambasados šaltiniai, šiuo metu daugiau informacijos, jie sakė, neturintys.

Autobuse taip pat buvo ir turistų iš Vokietijos bei Prancūzijos. Pasak „la Repubblica“, autobuso vairuotojas – italas.

„Tai apokaliptinė scena. Neturiu žodžių“, – meras Luigi Brugnaro parašė „X“ tinkle, anksčiau žinomame kaip „Twitter“.

Televizija „Sky Italia“ pranešė, kad užsidegus autobusui iš nuolaužų kol kas ištraukta 18 kūnų, dar daugybė žmonių sužeista.

Venecijos merijos atstovas sakė AFP, kad tarp aukų yra trys vaikai. Vienos mergaitės būklė dėl patirtų nudegimų yra kritinė.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Venecijoje nuo viaduko nuvažiavo autobusas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Venecijoje nuo viaduko nuvažiavo autobusas

Vietinis sveikatos apsaugos padalinys, aktyvavo „didelių ekstremalių situacijų“ protokolą, pagal kurį visi ligoninės skubios pagalbos skyriai tampa prieinami ir iškviečiamas pastiprinimas. Trevizo ir Padujos ligoninės taip pat buvo įspėtos.

Viadukas, kuriuo važiavo autobusas, yra vienas judriausių Mestrės taškų, iš kurio važiuoja visi pagrindiniai autobusų maršrutai. Viadukas iškilęs virš geležinkelio bėgių ir jungia Mestrę, Margherą ir Veneciją.

Reiškiama užuojauta

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni pareiškė gilią užuojautą.

„Bendrauju su meru Luigi Brugnaro ir [transporto] ministru Matteo Salvini, kad galėčiau sekti šios tragedijos naujienas“, – sakoma jos pareiškime.

M.Salvini teigė, kad avarija galėjo kilti vairuotoją ištikus priepuoliui arba staiga pablogėjus sveikatai.

Pasak laikraščio „Corriere della Sera“, autobusas nuvažiavo nuo tilto, pramušė užtvarą ir nuvirto netoli geležinkelio bėgių maždaug 30 metrų griovyje.

Laikraštis rašė, kad jis užsidegė, atsitrenkęs į elektros laidus.

Vidaus reikalų ministras Matteo Piantedosi teigė, kad sunkinantis veiksnys buvo metanas, dėl kurio liepsnos greitai išplito.

„Bijau, kad žuvusiųjų skaičius didės“, – pridūrė jis.

Venecijos patriarchas Francesso Moraglia buvo įvykio vietoje ir palaimino mirusiuosius, užklotus baltomis drobėmis, ant kurių buvo padėtos raudonų gėlių puokštės.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat pareiškė užuojautą.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock sakė, kad ją labai nuliūdino ši siaubinga autobuso tragedija ir pridūrė, kad „Šią sielvarto naktį mintimis esu su aukomis, jų šeimomis ir draugais“.

Tuo tarpu Vokietijos užsienio reikalų departamento atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad jos ambasada Romoje kartu su Italijos pareigūnais tikrina, ar tarp aukų yra Vokietijos piliečių.

2018 metų liepą šalia Venecijos nuo viaduko nukrito autobusas, kuriuo į Neapolį važiavo 50 turistų, ir žuvo 40 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius