Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino bičiuliai maudosi turtuose: Igoris Sečinas nuslėpė prabangią jachtą

2013 metais Nyderlandų jachtų statykla „Oceanco“ sukūrė tikrą prabangos įsikūnijimą. Įspūdingą 85,6 metrų jachtą, kurios dizainą kūrė Alberto Pinto firma ir Rusijos dizaineris Igoris Lobanovas. Sporto salę, SPA ir net liftą turinti jachta paslaptingo savininko pavadinta „St. Princess Olga“.
„St. Princess Olga“ jachta
„St. Princess Olga“ jachta / youtube.com stopkadras

Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos (OCCRP) tyrimais užsiimantys žurnalistai nustatė, kad 72 didžiausia ir viena prabangiausių pasaulio jachtų priklauso Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiuliui, „Rosneft“ vadovui Igoriui Sečinui.

55 metų I.Sečinas vadinamas vienu ištikimiausių V.Putino draugų. Jis turi milžinišką įtakos tinklą, kuris driekiasi ir Rusijos specialiosiose tarnybose. Kai V.Putinas 1991 metais tapo Sankt Peterburgo miesto užsienio reikalų komiteto vadovu, I.Sečinas paskirtas administracijos vadovu.

„Kai persikrausčiau į Maskvą, Sečinas vyko su manimi“, – išdidžiai apie vyrišką draugystę rašė V.Putinas savo autobiografinėje knygoje „Pirmoji persona“.

Nuo 2004 iki 2008 metų jis buvo Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas. Kai V.Putinas perėmė premjero postą ir į prezidento kėdę leido atsisėsti Dmitrijui Medvedevui, bičiulis I.Sečinas tapo Rusijos vicepremjeru.

O 2012 metais I.Sečinui rasta dar šiltesnė vadovo vietelė valstybės valdomoje „Rosneft“ kompanijoje.

Pavadino naujosios žmonos vardu

Po to, kai I.Sečinas išsiskyrė su ilgamete žmona Marina, jo naujosios palydovės vardas buvo kruopščiai slepiamas. Tiesa į paviršių išlindo birželio mėnesį, kai Kremliaus žiniasklaidos priemonės paviešino I.Sečino ir žavingos jaunos blondinės apsilankymą Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Žurnalistams pavyko atpažinti, jog mergina yra Olga Rožkova. „Novaja gazeta“ pavyko gauti dokumentus, kurie įrodė, kad 2011 metais O.Rožkova pasikeitė pavardę ir tapo Sečina.

Nuotraukos išdavė, kad O.Sečina, oficialiai dirbanti „Gazprom“ banke, mėgsta leisti laiką užsienyje. Jauna mergina socialiniuose tinkluose dalinosi nuotraukomis iš Maldyvų, Italijos, Vietnamo, Vokietijos, Indijos, Prancūzijos. Ypač daug laiko ji leido Prancūzijos pajūrio kurortuose ir Italijos Korsikos bei Sardinijos salose.

2015 metų liepos ir rugpjūčio mėnesiais ji dalinosi nuotraukomis, kuriose matomas baseinas jachtos viduje. Sutikrinus nuotraukas žurnalistai nustebo – Olga Sečina pozuoja „St. Princess Olga“ jachtoje. Nuotraukose taip pat matoma Kaimanų salų vėliava, kuri gali reikšti, kad jachta registruota būtent šiose salose.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Igoris Sečinas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Igoris Sečinas

Sutapo maršrutai

Žurnalistų tyrimas rodo, kad O.Sečinos kelionės jachta ir „St.Princess Olga“ keliai sutapo neatsitiktinai. Šių metų liepos 13 dieną O.Sečina publikavo nuotraukas iš Ibizos salos.

Prieš kelias dienas kompanija „Superior Design“ paskelbė „St. Princess Olga“ nuotraukas iš Balearų salų, netoli Ibizos.

Prieš metus liepos mėnesį O.Sečina dalijosi nuotraukomis iš Venecijos. Jachtos maršrutą sekantis puslapis internete tuo metu taip pat rodė, kad jachta prišvartuota Venecijoje, Italijoje.

Tokia pati istorija buvo ir Kaprio bei Korsikos salose, kur O.Sečina atsidurdavo kartu su „St. Princess Olga“.

Iš kur pinigai?

Kaip kukli „Gazprom“ banko darbuotoja sugebėjo įsigyti tokią prabangią jachtą, kuri ekspertų skaičiavimais galėtų kainuoti iki 190 milijonų JAV dolerių? O galbūt ją nupirko „Rosneft“ vadovas ir Olgos vyras I.Sečinas?

Nereikėtų pamiršti ir to, kad milžiniškus pinigus kainuoja ir jachtos įgulos išlaikymas, jos tvarkymas bei kuras. Skaičiuojama, kad per valandą tokia jachta suryja iki 500 litrų degalų (t.y. 2000 JAV dolerių).

Vienas įtakingiausių V.Putino aplinkos žmonių Igoris Sečinas pakliuvo po sankcijų dalgiu
Vienas įtakingiausių V.Putino aplinkos žmonių Igoris Sečinas pakliuvo po sankcijų dalgiu

BBC žurnalistų skelbiama informacija rodo, kad I.Sečinas išties yra vienas geriausiai apmokamų Rusijos valstybinių įmonių vadovų. Jo metinis atlyginimas su įvairiomis premijomis siekia 11,8 milijonus JAV dolerių.

Bet net ir gaudamas tokį atlyginimą I.Sečinas turėtų darbuotis beveik 20 metų, kad įsigytų „St. Princess Olga“, o ką jau kalbėti apie jos išlaikymą.

Teoriškai įmanoma tokios prabangios jachtos nuomos galimybė, tačiau net ir tai pareikalautų mažiausiai 1 milijono JAV dolerių per savaitę.

„Rosneft“ atstovai žurnalistams teigė, kad jie negali suteikti informacijos apie asmeninį darbuotojų gyvenimą ar turtą. Be to, žurnalistams buvo pagrasinta, kad „įstatymai draudžia rinkti informaciją apie privatų gyvenimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius