-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Prigožinas atskleidė didžiulius „Wagner“ nuostolius Bachmute, bet I.Girkinas juos dar padidino

Trečiadienį privačios karinės grupuotės „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas paskelbė, jog per užsitęsusį mūšį dėl Bachmuto jo pajėgos neteko daugiau kaip 20 tūkst. kovotojų. Iš jo pareiškimo pasišaipė Kremliui ištikimas Igoris Girkinas ir, jo teigimu, atskleidė tikrąjį praradimų mastą. Jis taip pat užsiminė, kad Rusijos kariuomenės praradimai dideli ir kitose vietose.
Igoris Girkinas
Igoris Girkinas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Prigožinas tvirtino, jog apie 20 proc. iš 50 tūkst. rusų belaisvių, užverbuotų kovoti 15 mėnesių trunkančiame kare, žuvo bandant užimti Rytų Ukrainos Bachmuto miestą.

Naujienų agentūra „Reuters“ pastebėjo, jog šis skaičius smarkiai kontrastuoja su Maskvos teiginiais, kad ji kare prarado kiek daugiau nei 6 tūkst. karių, ir yra didesnis nei oficialiai apskaičiuoti sovietų nuostoliai Afganistano kare, kurie 1979-1989 m. siekė 15 tūkst. karių.

„Zuma press“/„Scanpix“/Privačios karinės grupuotės 'Wagner" įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas
„Zuma press“/„Scanpix“/Privačios karinės grupuotės 'Wagner" įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas

Rusijos nacionalistas, Ukrainos vadovybės apkaltintas terorizmu, Igoris Strelkovas-Girkinas susirašinėjimo platformoje „Telegram“ pareiškė savo nuomonę apie privačios karinės grupuotės „Wagner“ praradimus.

Anot jo, „Wagner“ nuostoliai per daugiau nei pusmetį trukusią operaciją, kuri baigėsi Bachmuto šturmu, buvo bent jau pusantro karto didesni.

Dėl šios priežasties, jo teigimu, jis nusprendė išsamiai išanalizuoti J.Prigožino pateiktus skaičius.

Rusijos nacionalistas priminė, jog „Wagner“ vadas tvirtino, kad į jo grupuotę iš kolonijų pateko 50 tūkst. belaisvių, pasak jo, 10 tūkst. vėliau žuvo. Nepaisant to, pažymėjo I.Girkinas, pats J.Prigožinas anksčiau teigė, kad 26 tūkst. kalinių buvo suteikta amnestija ir jie grįžo namo. „Tad kur dingo kiti 14 tūkst.?“, – klausia I.Girkinas.

Tikriausiai dalis jų dingo be žinios, „o tai prilygsta 99 proc. mirčiai“, pažymėjo „Wagner“ kritikas. Tačiau dauguma greičiausiai yra sunkiai sužeisti ir suluošinti.

2Jie negrįš į tarnybą“, - pridūrė jis.

„Taigi. Iš 50 tūkst. samdinių beveik kas antras buvo „negrįžtamai prarastas“... Taigi, „Wagner“ patirti neatitaisomi nuostoliai pakeliui iš Popasnos į vakarinį Bachmuto pakraštį – 40 tūkst. žmonių. Prie to reikėtų pridėti ir prie „Wagner“ prijungtų Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių nuostolius. Jie taip pat dideli, be jokios abejonės“, – sakė I.Girkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius